Oksehaleragout, Bjørns
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op.
Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket. Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt. Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber. Serveres med kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 100748 gange,
og udskrevet 7861 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2022-02-16 10:24:58 Det er ganske enkelt den bedste opskrift på oksehaler. Tak for det :) Søren Lauridsen - 2019-01-19 18:02:45 Det er den klassiske opskrift. Fantastisk. Evy Larsson - 2017-09-19 11:24:48 Tusinde Tak for hjælpen, men jeg brugte den gamle facon med jerngryden. Jeg prøver din opskrift næste gang. Hilsen og tak. pia_oesten - 2015-04-23 04:18:38 Det er rigtigt laekkert mums ,den er en klar 10er :) Marianne - 2008-10-07 07:44:40 I stedet for vand kan man tilsætte mørkt øl, giver en dejlig smag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne