Langtidsstegt lammekølle med kanel og rødvin

Langtidsstegt lammekølle med kanel og rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Wickie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5-2 kg.Lammekølle
 Urter (porrer gulerødder løg selleri etc)
 Rødvin
 salt
 peber
 timian og rosmarin (gerne frisk)
1 Kanelstang
 Laurbærblade
 Hvidløg
 
Opskrift:
Skær uterne i grove stykker og læg i en stegeso eller lignende.

Skær snit i fedtsiden af lammekøllen og brun den godt af på en pande og krydder med salt og peber og læg den på urterne.

Hæld rødvin over (min. 2-3 dl) Krydder med timian og rosmarin og stik stykker af hvidløg i snittene /læg også gerne hele fed ved siden af). Læg laurbærblade og kanelstykker på lammekøllen og omkring og læg låget på stegesoen.

Steges ved 160-175 grader i min 3 timer.

Tips:

Evt. kan 1/4 liter grønsagsbouillon tilsættes og stegesaften bliver sammen med en 1/4-1/2 liter fløde til en eminent rødvinssauce.





karakterer:
Opskriften er vist 18305 gange,
og udskrevet 460 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu