Yggenyk Kager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Sophie Lind Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mix smør og sukker grundigt med elektrisk håndblender. Derefter tilsæt æg.
Bland mel, hjortetaksalt (eller Natron) og salt sammen og sigt melblandingen gradvist i margarineblandingen og ælt.
Til sidst blandes den hakkede chokolade i dejen. Pas på ikke at overælte så al chokoladen smelter. Dejen trilles til kugler i valnøddestørrelse som sættes på bageplade med bagepapir. Kuglerne kan trykkes flade, men kan også bages som kugler der flyder let ud så småkagen ligner en makron i størrelse. Bages ved 200 grader C. alm. ovn på næstøverste rille. Kugler bages 14 minutter. Flade bages i 10 minutter. Afkøles på rist inden de kommes i kagedåser. Tips: hvis du nogensinde havde prøvet Yggenyk Kager ville du vide at de ikke bare kan erstattes af andre småkager! Jeg fik denne her opskrift i børnehave klassen på Kirke Hyllinge Skole-og det er stadig min absolut yndlings opskrift! |
|
Opskriften er vist 35105 gange,
og udskrevet 459 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (42 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2013-06-25 07:49:46 Vi ruller dejen ud og trykker figurer ud. Børnene elsker båder kagerne og processen :D De kan helt klart anbefales. Vi har bagt dem en masse gange. det bedste ved den er at man ikke rigtig kan gøre noget forkert. De smager godt uanset om de er bagt meget eller lidt. anonym - 2012-10-08 20:32:28 Prøv at kom lidt vanille i det er godt Børnenes Far - 2012-04-21 08:01:31 Når vi er flere der kender yggenykkerne er det fordi både de og opskriften på deres kager optræder i børnehaveklassens bogstavsbog. Hvert bogstav har et dyr og en lyd. A er f.eks. Aben Athon, der hilser ved at sige "aaa". Der er ikke så mange dyr med Y, børnene kender så derfor "Yggenykker", der er nogle venlige små væsner, med utroligt lækre kager :-) Tak for opskriften! - bogen har man jo kun i 0. klasse. Cecilie - 2011-12-03 13:47:14 De er uundværlige i juletiden hos os- ingen yggenykker, ingen jul! Min mor fik opskriften som ung og har fulgt hende siden :) anonym - 2011-09-13 13:35:22 Hihi, sidder og smiler! Jeg har gået i børnehaveklasse på Engesvang Skole og der fik vi dem også - og jeg er så lykkelig over endelig at være faldet over opskriften. mums! Sofie - 2011-09-08 14:43:34 Ih....kan hske disse kager fra min folkeskoletid hvor jeg også fik opskriften. Dog er den væk, men kom i tanke om kagerne, så tak fordi du har lagt den på nettet. Der er købt ind til kagerne nu, så glæder mig til dem... magnus - 2011-01-27 07:00:31 da jeg hørte yggrnkkage trode jeg det var en lidt stor kage SOFIE OG OLIVIA 7 år.. - 2010-12-22 19:32:39 VI ELSKER DEM.. Maria - 2010-12-03 19:11:24 Har selv gået på kirke hyllinge skole og kan sagtens huske disse vidunderlige småkager :) vil prøve at bage dem igen snart! Per - 2009-12-07 07:43:49 Hjortetaksalt=ammonium carbonat or maby antles salt kirsten - 2009-12-04 03:18:57 what is hjortetak salt in english and where do i get it |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne