Boller i persillesauce

Boller i persillesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bettina

Indsendt :      Red :
Boller i persillesauce, billede 4 Boller i persillesauce, billede 1 Boller i persillesauce, billede 2 Boller i persillesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fars:
500 gram Svinekød, hakket ca. 17% fedt
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Sauce:
5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør:
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Farsen:
Rør fars med de øvrige ingredienser, lad det stå i køleskabet 1 time.

Kom bouillon i en gryde og bring det i kog. Form farsen til små boller og kog dem i 15 min.

Tag bollerne op af vandet. Tilsæt persille og fløde i vandet og bring det i kog. Jævn saucen og smag til med salt og peber.

Hæld saucen over de kogte boller og server med kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 35375 gange,
og udskrevet 741 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9341 (2224 kcal)
KJ pr. Pers. 2335 (556 kcal)
Vægt ialt 2096 gram
Vægt pr. Pers. 524 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 445 KJ (106 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-19 04:50:44
denne ret er ukendt for de fleste, men i min familie er vi opvokset med den, og alle elsker den. Dog bager vi sovsen op af suppen fra kødbollerne,´så kan man også spare fløden, smager tæt på frikasse.