Sund Tunmousse

Sund Tunmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pernille

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tun i vand
4 dl.cheasy cremefraiche 9%
4 husblas
 Dild
2 kogte æg
1-1.5 løg
 citron
 salt
 peber
 
Opskrift:
Husblas ligges i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.

Tunen åbnes og vandet hældes fra og kommes i en skål, hvor det findeles med en gaffel. Tilsæt finthakkede løg, de kogte æg i fine stykker, samt dild (efter behov), samt cremefraiche. Alt dette røres sammen i skålen, og smages til med salt, peber og citron.

Kom vand i en lille kasserolle og kog op. Hæld vandet fra husblas, og lad det ligge i skålen. Når vandet koger, kommes skålen i gryden til husblas smelter. Tag skålen op af vandet og køl af med lidt af tunblandingen og rør godt rundt.

Dette kommes i sammen med resten af blandingen og røres rigtig godt sammen.

Smag til en sidste gang inden den kommes i den ønskede form/skål og ind i køleskabet i min. 3 timer.

Kan serveres med groft brød, rejer og kaviar eller andet.

Tips:

Lav evt. en dild dressing af lidt cremefraiche (cheasy 9%) salt, peber og dild, og lidt citron. Det smager perfekt til denne tunmousse.





karakterer:
Opskriften er vist 48286 gange,
og udskrevet 1109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-29 11:18:08
Fantastisk tunmouse!