Gravad laks (gravning)
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind Højtid: Mortens aften Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Find først en passende form til fisken f.eks. en gratinform eller en flad skål.
Mærk laksefiletten efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet.
Drys salt og sukker og gnid det godt ind i laksen, drys fennikel over. pak fadet godt ind i folie og stil det i køleskabet i 2 dage. Skrab nu salt sukker og fennikel af, dette gøres nemmes med en kniv. drys med tørret dild. Laksen er nu klar til at skæres på skrå i meget tynde skiver, nemmes med en laksekniv. Tips: Sådan serverer du gravad laks |
|
Opskriften er vist 38713 gange,
og udskrevet 547 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer fiskemanden - 2011-11-18 12:46:58 En god idé er også at tilsætte 1-2 spsk. stødt/tørret dild.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne