Gravad laks (gravning)

Gravad laks (gravning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :      Red :
Gravad laks (gravning), billede 4 Gravad laks (gravning), billede 1 Gravad laks (gravning), billede 2 Gravad laks (gravning), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.laksefilet med skind
 
2 spsk.salt
3 spsk.sukker
4 spsk.stødt fennikel
 
 tørret dild
 
Opskrift:
Find først en passende form til fisken f.eks. en gratinform eller en flad skål. Mærk laksefiletten efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet.

Drys salt og sukker og gnid det godt ind i laksen, drys fennikel over. pak fadet godt ind i folie og stil det i køleskabet i 2 dage.


Skrab nu salt sukker og fennikel af, dette gøres nemmes med en kniv. drys med tørret dild.

Laksen er nu klar til at skæres på skrå i meget tynde skiver, nemmes med en laksekniv.

Tips:

Sådan serverer du gravad laks





karakterer:
Opskriften er vist 38712 gange,
og udskrevet 547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-18 12:46:58
En god idé er også at tilsætte 1-2 spsk. stødt/tørret dild..