Æblegrød med sukkerristet rugbrød
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Skyl de fire af æblerne og skær dem i kvarte. Fjern stilk og blomst, men lad kerner og kernehus og sidde (med mindre der sider en meget stor og uhyggelig orm). Kom æblebådene i en kasserolle md ca. 1 tsk. vand. Læg låg på og bring det langsomt i kog. Sluk og lad æblerne trække i 5 minutter. Tænd igen og lad dem koge forsigtigt indtil de er helt oppustede og nærmest eksploderede. Tag kasserollen af blusset, lad æblerne trække 15 minutter, hæld dem i en sigte og passer æblemosen ned i en skål, så kun skræl og kerner er tilbage i sigten. Skræl det sidste æble, skær æblekødet i små terninger. Kom dem i kasserollen, sammen med ca. 3 spsk., sukker, vaniljestang og korn, samt 0,5 dl vand. Bring det i kog og lad det koge 3-4 minutter, bland æblemosen i og smag til med lidt salt og mere sukker. Lad æblegrøden koge igennem og hæld den i en kål. Lad den blive kold eller blot lunken.
Skær skorpen af rugbrødet og skær skiverne i halve. Kom smør på en stor stegepande og læg rugbrødet på når det næsten har bruset af. Lad skiverne stege et halvt minutstid ved middel varme (ellers brænder smør og sukker). Strø sukker eller kanelsukker over brødskiverne, vend dem og lad dem stege yderligere et øjeblik til sukkersiden er karamelliseret. Tag panden af blusset og lad rugbrødsskiverne mellemlande på køkkenrulle. Server æblegrøden med mælk og fløde - eller bare fløde - og de sukkerristede rugbrødsskiver. |
|
Opskriften er vist 11330 gange,
og udskrevet 180 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Gyrithe - 2009-02-21 14:42:52 Jeg har tænkt mig at servere denne ret som eftermiddagsmad i min søns børnehave. Er det muligt at stege rugbrødsskiverne om formiddagen, så de serveres kolde? ...kan godt lide humoren i opskriften ;O) Vegetaren - 2009-01-04 15:38:34 Hvad hvis det er en lille sød orm ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne