Tamales mexicanske fyldte majsblade
Oprindelsesland : Mexico Indsendt : |
|
|
Kom majskornene i en gryde med vand og lidt salt og kog vandet væk, ca. 2 min. Hak dem i en foodprocessor. Tilsæt majsmel, limesaft, smør, salt, sukker og peber og kør endnu 30 sek. i foodprocessoren. Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.
Udblød bønnerne i rigeligt vand 6 timer eller natten over. Bring bønnerne i kog i letsaltet vand, der lige dækker bønnerne. Fjern det skum, som danner sig og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad bønnerne koge for svagt blus i to timer eller til bønnerne er helt møre og begynder at knække. Fjern bacon og laurbærblad og mos bønnerne med kogevandet. Det kan gøres med en kartoffelmoser eller i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.
Sådan samles Tamales: Læg 1 stor skefuld dej midt på majsbladet og spred det lidt ud (ikke helt ud til kanterne). Lav en lille pølse af en lille skefuld bønnedip og læg det midt på dejen. Fold blad og dej om bønnedippen, så den bliver skjult i dejen. Luk bladet om dejen, som ville du pakke en lille gave ind. Bind evt. en snor om hver pakke.
Læg tamales i en gryde i et lag (de kan evt. stå på højkant i en lille gryde) og dæk dem med vand og krydderier. Bring vandet i kog og kog dem under låg ca. 30 min. Spis dem, mens de er lune.
Tips: Majsblade: Vask de friske blade grundigt og læg dem til tørre på en bakke i en uges tid. Udblød bladene en times tid i lunkent vand, inden de skal bruges. Er man ”heldig” at få en gammel majskolbe, kan bladene være så bløde, at man kan bruge dem direkte. Majsmelet skal være mel lavet af de hele majskerner og fintmalet. Majsstivelse og majsgryn (polenta) duer ikke til denne opskrift. Bønnedippen kan også bruges som tilbehør til grillet kød eller til grønsagsstave og majschips. Skal den spises kold, skal den krydres lidt ekstra og være mere lind. |
|
Opskriften er vist 9825 gange,
og udskrevet 116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne