Krydderboller 02

Krydderboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.fingervarm mælk
100 g.rørsukker
1 spsk.kardemomme
1 spsk.vanillesukker
1 tsk.salt
900-1000 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres og røres ud i den lunkne mælk. Rørsukker og salt tilsættes og der røres til det er opløst. Herefter tilsættes kardemomme, vaniljesukker og det meste af melet. Dejen æltes til den er blød og smidig, evt. tilsættes mere mel efter behov. Dejen hæver overdækket 1 time, formes til boller, der efterhæver på bageplade i 45 minutter. Bollerne pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 grader C i ca 20 minutter. De er klar når de lyder hule, når man banker dem i bunden. God fornøjelse.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Krydderboller

karakterer:
Opskriften er vist 11479 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-12 14:53:29
Hold igen med melet!!! Så bliver det "verdens bedste boller", siger min søn :-)

  -   2009-07-12 10:52:21
Jeg syndes de smager rigtig godt, men måske skal man putte mere vanilje-sukker i. det giver helheden et lille pift. bare et godt råd!!

  -   2005-01-01 01:01:01
det lyder godt