Pestokartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Nye kartofler er bedst til denne ret, aspargeskartofler kan måske bruges.
Kartoflerne skrabes og koges i letsaltet vand i ca. 15 minutter til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre inden de vendes med pesto. Imens kartoflerne koger tilberedes pestoen. Pesto: Basilikum skylles og rystes/duppes tør. Bladene plukkes af stilkene og lægges i en foodprocessor. Pinjekernerne ristes på en tør pande og kommes ned til basilikummen. Pillede hvidløg skåret i mindre stykker, revet parmesanost gerne friskrevet, olivenolie og citronsaft kommes også i og det hele blendes godt sammen. Smages til med salt og peber. Når kartoflerne er dampet tørre, ikke kolde, så vendes de med den frisklavede pesto og serveres straks. Tips: Servers til: Kød, fisk og grøntretter. |
|
Opskriften er vist 38886 gange,
og udskrevet 577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne