Forloren hare af dyrekød

Forloren hare af dyrekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Forloren hare af dyrekød, billede 4 Forloren hare af dyrekød, billede 1 Forloren hare af dyrekød, billede 2 Forloren hare af dyrekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fars:
400 g.dyresmåkød
200 g.flæskekød
50 g.røget spæk
1 tsk.salt
 peber
2 æg
1.5 dl.sødmælk
1.5 dl.hvedemel
 timian eller andre krydderurter efter smag
 
 rasp
125 g.baconskiver
 
 Sauce:
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.fløde
3 dl.mælk
3 dl.vildtbouillon
1-2 dl.ribsgele
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Kød og spæk hakkes og røres med æg, herefter røres mælk og mel i til dejen har en passende konsistens, smages til med salt og peber.

Farsen formes til et aflangt brød som rulles i rasp før de lægges i et ildfast fad. Det baconskiver fordeles over farsbrødet.

Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Sauce:
Smørret smeltes i en gryde og melet røres i, fløde, mælk og bouillon tilsættes lidt efter lidt under omrøring og saucen smages til med ribssaft salt og peber, og farves med kulør.

Saucen hældes over farsbrødet som stilles tilbage i ovnen ca. 40 minutter.

Serveres med hvide kogte kartofler og en klat ribsgele eller tyttebær.

Tips:

Sværen fra spækket og evt afpuds og ben kan lægges i fadet sammen med farsbrødet og så blot sigtes fra saucen inden servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 37365 gange,
og udskrevet 676 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-06 17:52:30
Dyrekød..? Kat, fisk, hund eller undulat..?

  -   2010-09-18 17:20:15
Dyrekød?