Havregrød

Havregrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Diverse Grød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : jacob

Indsendt :      Red :
Havregrød, billede 4 Havregrød, billede 1 Havregrød, billede 2 Havregrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
lidt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kom havregryn med vand eller mælken i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 1-2 minutter under omrøring.

Smag havregrød til med lidt salt.

Tips:

Havregryn smager godt med et drys sukker og en lille smør klat, men prøv også at server grøden med masser af frisk frugt i tern og ahornsirup.





Beskrivelse:

Havregrød - en nem og lækker energikilde

Havregryn, og hertil havregrød, har eksisteret i århundreder og har længe været brugt af vores forfædre som en lækker og nem energikilde. Havregryn er fornylig blevet en populær spise igen, men spørgsmålet hertil er, hvor havregrøden egentlig har sin oprindelse fra?

En morgenmadsret, der har eksisteret i flere tusinder af år

Havregryn, som er hovedingrediensen i havregrøden, er frøene fra havreplanten, hvor skrogene er blevet fjernet. De er ofte enten finvalsede eller grovvalsede, hvortil de finvalsede er dem, som fungerer bedst, hvis man ønsker at få en havregrød med en lækker, glat konsistens.

Selvom havregryn er en yderst almindelig morgenmadsret den dag i dag, er den blevet serveret i tusinder af år. Havre blev dyrket i det gamle Kina helt tilbage i 7000 f.Kr., men det var i det antikke Grækenland, at de for første gang blev brugt til at lave grød. Der findes i dag mange typer af havregrød alt efter, hvor i verden, den indtages. I Tyskland og Schweiz spiser man for eksempel havren som en form for korn. Ukogt havre lægges her i blød natten over i en blanding af mælk og kanel, hvorefter blandingen tilsættes nødder og frugter om morgenen.

I Danmark er den mest velkendte havregrød den, hvor grynene koges med enten vand eller mælk, hvorefter der kommes sukker og smør på toppen. Havregrøden nydes dog også i dag med frisk frugt og en masse andre forskellige former for topping.

Kalorier i havregrød: Næringsindhold pr 100 gram
Energi 165 KJ (39 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 7.4 gram


karakterer:
Opskriften er vist 732038 gange,
og udskrevet 1222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (368 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 462 (110 kcal)
KJ pr. Pers. 462 (110 kcal)
Vægt ialt 280 gram
Vægt pr. Pers. 280 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 165 KJ (39 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-18 13:49:54
Super god og hurtig at lave 👍🏼

  -   2021-12-14 05:35:37
God grød, plejer at tage kanelsukker og smør på

  -   2021-03-15 07:11:44
5 min ved høj varme og man får en lækker tyk grød 👌

  -   2018-10-13 17:59:14
Havregrød med revet æble , smager s å godt. Man kan jo variere med kogt abrikos, hvis sød-syrlighed klæder havregrøden.

  -   2018-04-25 09:56:37
virkeligt dårligt blandings forhold. den bliver til omgang flydende gele der oven i er uendeligt lang tid om at køle af på grund af den store mængde vand. dette blandings forhold kan virkeligt ikke anbefales overhovedet...

  -   2017-03-14 11:10:34
Den er for tynd efter min mening

  -   2017-02-08 20:28:09
Nøjes med og komme 1dl. Vand i fra start og fuld varme, lad det blive kogende inden du kommer resten af vandet ved stadig ved fuld varme i 2min og skrue ned, så kan grøden tilberedes på under 5min. Ang. Smør bruger jeg mellem 5-8g. Perfekt

  -   2017-01-21 15:20:17
Tror man bliver afhængig af havregrød om morgenen der er jeg da vist blevet, det holder også orden i maven som en sidegevinst havregrød med sukker på og en god smørklat, det er vores favorit

  -   2016-08-21 08:39:22
Det er en fin opskrift💘

  -   2016-06-03 06:13:37
Elsker det, det er meget godt

  -   2016-01-10 18:56:10
Prøv at drysse knuste sydafrikanske pujanmanna-nødder i. De er ekstremt rige på protein men søder og krydrer også.

  -   2015-11-19 22:31:24
Lidt med vanilje, hvis sulten skal særbehandles😉

  -   2015-11-15 21:19:10
Kan bedst lide simpel havregrød lavet med mælk og et pift af salt i smagen 🙂 ville have gået i gang med at lave en portion med det samme, hvis ikke jeg lige havde spist 2 store stykker kage 😞 men tror jeg laver en lille portion inden sovetid 😋

  -   2015-09-10 19:44:51
I stedet for sukker og sirup bruger jeg honning. Men dejligt med frugt stykker i hvor man kan veksle.

  -   2015-09-06 11:04:05
Super, lige hvad der varmer i regnvejret

  -   2015-03-20 07:51:18
Nydeligt. Jeg kunne have lavet den bedre selv. Men den her er også god :)

  -   2014-06-06 15:27:20
Så god måske lidt rosiner så er den perfect

  -   2012-06-10 10:45:01
Mmmhh.. Smager godt!

  -   2012-03-18 21:59:39
Den er MEGA god

  -   2012-02-11 23:22:50
Der skal kanel sukker og smørklat på så det næsten jul ;)

  -   2011-07-13 12:08:13
amen det er lækkert i gryde

  -   2008-07-13 23:25:52
Tak. Havde lige brug for at vide hvodan det skulle laves. :D