Vandbakkelse kagemand / kagekone
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vi bruger denne opskrift på vandbakkelsesdej her
Massen kommes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir som en kagemand/kone ca. 1 cm. i tykkelse. Bruger du en fuld portion dej bliver der til 2 kagemænd ca. 33x38 cm. Det kan være en fordel at tegne en streg på bagepapiret så du har noget et gå efter. Vend evt. bagepapiret med stregen nedad bagefter. Dejen bages i ca. 40-45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn (forvarmet ovn), og tages ud når kagemanden er gyldenbrun. Åben ikke ovnlågen den første 30 minutter. Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres. |
|
Opskriften er vist 1734930 gange,
og udskrevet 17062 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (285 stemmer) |
|
Kommentarer Solfrid - 2021-10-30 11:24:58 Altid en succes anonym - 2021-10-08 09:20:54 Bedste opskrift🤩🤩🤩 Anita - 2021-08-13 13:41:45 Super god opskrift, bruger den hver gang. Dejen kan sagtens laves dagen før. Jeg plejer at kommer den i en sprøjtepose og på køl. 😊 Dorthe - 2021-05-22 08:05:44 TIL DEM DER SPØRGER OM KAGEN KAN LAVES DAGEN FØR. Min erfaring er at kage bliver lidt “fugtig” dagen efter, men smager stadig godt. Personligt vil jeg altid bage kagen på selve dagen. Merethe S. Rasmussen - 2021-03-09 10:20:20 Kan man lave kagen dagen før, og hvis hvordan skal jeg så opbevare kagen? Har læst mange, der spørger om det, men mangler svarene. 😜 Hanne - 2021-02-15 21:02:07 Har lavet den til mine 5 børnebørn i DK såvel som USA. Den er en sikker vinder hver gang fra 2005 - 2021. Nanna - 2020-02-24 15:42:01 Dejen var rigtig godt Ingelise - 2020-01-31 13:05:37 En sikker vinder,mislykkes aldrig👍 Nathalie - 2019-08-26 07:42:29 Hej! Kan man lave dejen dagen før og opbevare dejen i køleskabet til næste morgen? rita - 2018-10-02 17:27:11 Kan man lave dejen før ? nadja - 2018-02-13 17:21:22 Hvis dejen ikke skal mislykkes, så undgå disse to ting.: Når vand/smør er kogt op og melet er kommet i, så skal man rører indtil dejen både slipper grydeskeen OG gryden. For det andet, så skal dejen køles ned til den mærkes lidt lunt, ellers bliver æggene til røræg i dejen :) Mona Buhl Bergh-Press - 2018-01-26 19:53:53 Super opskrift 👍bruger den hver gang, jeg laver kagemand og kogekone☕️👌og selvfølgelig også almindelig vandbakkelse😀 Lotte - 2017-06-23 08:46:12 Elsker denne her. Man skal nusse om dejen, koge vand og smør op og piske godt. Husk at lade det køle noget af før æggene kommer i, der er elpisker godt. Jeg dekorere med chokolade smeltet og blandet med lidt smør og så slik. Virkelig godt 👍 Susanne - 2017-05-07 14:44:50 Jeg bruger altid denneopskrift når der er fødselsdag her i huset. En sikker vinder hos både store og små... Nete - 2017-04-23 11:36:26 Dette er min "go to" opskrift hver gang der er fødselsdag her hjemme. Den er helt fantastisk men man SKAL HUSKE AT KOGE VAND OG SMØR op i ca. 2 min derefter tage ALT mel i på en gang og piske det på svag styrke til det er godt samlet i en tyk dej. Derefter tag det af varmen og pisk lidt videre. Ca 1 min før du tilsætter æggene også en af gangen. Ikke snyd eller vlr fir hurtige med at lave snarveje. Tips til glasur: brug æggehvide og lidt blødt smør. Mums mums mums. Vi elsker denne kage. Marianne - 2016-04-16 09:23:21 jeg synes det er en suveræn opskrift, putter dog 1 æg mindre i til dobbelt portion, og har brugt opskriften de sidste 3 år til min datters fødselsdag, og jeg kan ikke forstå at folk synes det er en elendig opskrift :-) Regitse - 2016-01-21 11:13:04 Super resultat, nem opskrift og lige til. Vores æg er store så valgte kun at tage tre stk, piskede dem sammen inden og tilsatte lidt ad gangen Jette - 2014-04-17 09:29:57 Den bliver mere cremet med mælk. Jeg laver og bager den dagen før. pakkes ind i plastikpose. Pynter den lige før den skal serveres. anonym - 2012-03-09 15:52:07 den bedste og letteste opskrift.. en opskrift man kun kan elske Mia - 2011-12-14 22:35:55 Jeg har frosset den ned og skal bruge den i morgen tidlig,Skal den tø op inden man bager den el. skal den frossen ind i ovnen? anonym - 2011-12-14 22:34:12 Når man har frosset den ned, skal den tø op inden man bager den el. skal den ind frossen? janus - 2011-11-05 19:46:10 vi glæder os totalt meget til at lave den... vi skal gi den ten der hedder mick. håber han elsker den! Inger - 2011-10-10 17:03:45 Det gode ved denne er at man kan lave den diabetiker-venlig :-) Helena - 2011-09-09 15:43:02 det er en god ide at sigte melet før man kommer det i, så kommer der ikke klumper :) GitteBaloo - 2011-08-19 13:22:40 Kan man godt gemme dejen i køleskabet til næste dag og da sætte den i ovnen? Anna - 2011-07-28 00:23:35 Rækker opskriften til mere end 6 personer? :) Martin - 2011-01-30 10:23:09 Man kan godt lave den dagen før. Når man har sprøjtet den ud på bagepladen fryser man den bare og bager kagemanden den dag man skal bruge den. anonym - 2011-01-14 22:20:28 Kan den laves dagen før???? Heidi - 2010-11-26 13:24:19 Rigtig fin kagemand! Amby - 2010-11-22 14:09:01 FANTASTISK !! Let at lave og smager super godt :) Anni - 2010-10-21 17:37:54 Jeg tester nu om den kan laves før, skal nemlig have den med på arbejde så gider ikke stå op kl 04.00 for at lave den.. Tine - 2010-04-13 08:01:53 Det er et kæmpe hit til børnefødselsdage og har været i mange år. Tina - 2010-03-31 12:45:45 kan den laves dagen i forvejen uden at blive tør?? Alberte - 2010-03-21 13:17:54 Den her opskrift er rigtig god og jeg vil bruge den hvis jeg skal lave en vandbakkelses kagemand en anden gang. Annika 13 år - 2010-03-08 13:10:40 den er virkelig lækker jeg brugte den som en overaskelse til min mor den blev virkelig go´. :) charlotte - 2009-12-18 17:21:00 hejsa kan man lave den dagen i forvejen??eller bliver den så kedelig?? Mor til 3 - 2008-03-27 08:45:38 Super God opskrift.Min mand og mine børn er vilde med den:) kagekonen - 2008-03-21 10:24:09 - udskift gerne vand med mælk, så bliver kagen mere luftig og ikke så tung (: MB - 2008-03-14 10:35:56 Rigtig go og nem at lave. første gang jeg prøver at bage vendbakkelser og det gik strygende :-) camilla - 2007-02-03 14:04:50 denne her opskrift, bruger jeg hver gang jeg skal lave vandbakkelser....den er super....børnene elsker den.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne