Ferskentærte med marcipan
Hovedingrediens : Frugt - Fersken Indsendt : Red : |
|
|
Tærtebund:
Smørret hakkes ind i melet med sukkeret og dejen æltes sammen, evt. med lidt ekstra mel. Dejen lægges koldt - gerne i flere dage i en plastikpose. Dejen rulles ud og løftes over i en smurt tærteformen (ca. 23 cm. i diameter). Dejen klemmes først til i siderne og bunden prikkes med en gaffel. En dobbelt foliestrimmel, så bred som fadet er højt. Strimlen pensles med smør eller olie og klemmes godt fast med fedtsiden mod dejen. Tærten bager på en rist på nederste rille ved 235 grader i 6 minutter. Så fjernes alufolien hurtigt og tærten bager videre ved 225 grader i ialt 12-14 minutter. Tærten kan fryses i 3 måneder. Marcipanmassen røres med et æg eller fløde til en creme-agtig konsistens. Marcipanmassen fordeles i tærtebunden og heri anbringes frugten, skåret ud i både. Dåsefrugt skal være godt afdryppet. Henkogte pærer med chokoladedrys kan evt. også anvendes. Serveres med mandelflager, flødeskum eller kold creme fraiche. |
|
Opskriften er vist 18999 gange,
og udskrevet 386 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne