Ferskentærte med hindbær

Ferskentærte med hindbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Fersken

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
125 g.smør
150 g.hvedemel
3 spsk.vand
 
 Fyld:
4 ferskner
60 g.hakkede hasselnødder
1 spsk.sukker
2 dl.hindbær
 
Opskrift:
Dej:
Hak smørret ud i melet til det er smuldret som brødkrummer. Tilsæt vand og ælt det hurtigt sammen. Stil dejen i køleskab i 1 times tid.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul dejen ud på et meldrysset bord - gem lidt til pynt.

Beklæd en tærteform ( 22 cm i diameter) med dejen.

Forbag tærte midt i ovnen i ca. 10 minutter.

FYLD:
Hæld kogende vand over fersknerne, så er de nemmere at skrælle! Pil skrællen af, fjern stenen og skær dem i tynde skiver.

Læg ferskenskiverne på den forbagte tærtebund, drys hakkede hasselnødder og hele hindbær over.

Rul den tiloversblevne dej ud, skær den i strimler som lægges på tærten som et gitter. Drys sukker ud over.

Tærten bages midt i ovnen og bages i 20 minutter ved 200 grader.

Serveres lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche som smages til med vaniljesukker.





karakterer:
Opskriften er vist 10921 gange,
og udskrevet 247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-13 00:41:54
Dejen kunne godt bruge lidt sukker da den enlig ikke smager af noget andet end brød :/ lidt syndt

  -   2008-09-21 23:26:17
heidi, kan der anvendes frosne hindbær og ferskner fra dåse.