Spätzel
Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : |
|
|
Varm halvdelen af smørret og olien op i en sauterpande, tilsæt løg og sauter blidt i 45 minutter til de er gyldenbrune og meget bløde.
Til dejen sigtes mel og salt ned i en stor røreskål. Lav en fordybning i midten og slå æggene ud heri. Tilsæt 2 spsk. Vand og bland dejen lidt efter lidt til en blød pasta. Rør godt til den er glat. Tilsæt tilpas med vand til at dejen netop lige falder af skeen (jo tyndere dej jo finere bliver ”klumperne”). Når spätzlen skal koges bringes en stor gryde saltet vand i kog. Hæld dejen i skålen til spätzlemaskinen eller kartoffelrivejernet. Pres dejen ned i det simrende vand. Hvis der bruges en bollesprøjte, skæres korte stykker af med en våd kniv. Kog dem af flere omgange. Kog spätzlen 2-3 minutter afhængig af tykkelsen. Tag dem op med en hulske og sænk dem ned i en skål med koldt vand. Når al dejen er kogt smeltes resten af smørret i en gryde. Tilsæt den afdryppede spätzle og rør så de bliver varmet godt igennem. Vend dem med løg og ost og server straks eller sæt dem under en varm grill. Server med halve citroner til at dryppe over. |
|
Opskriften er vist 21831 gange,
og udskrevet 246 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-03-11 11:23:30 husk trykstreg på E i sauter Sandra - 2010-03-24 13:59:30 Super dejligt med denne opskrift, jeg har ikke kunne finde andre steder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne