Jordbær- og vanilleis

Jordbær- og vanilleis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4.5 dl.soyamælk med vanilje
50 g.fint sukker
4 tsk.Maizena
1 tsk.Vaniljeessens
500 g.silkentofu
1 spsk.Solsikkeolie
2 spsk.Ahornsirup
 
250 g.jordbær skåret i halve plus ekstra til pynt
 
Opskrift:
Gem 4 spsk. soyamælk og hæld resten i en stor gryde; bring det i kog ved middel varme. Rør sukker og maizena jævnt i en skål med de 4 spsk. soyamælk. Kom sukkerblandingen og vanilleessens i den varme mælk. Lad det simre under konstant omrøring i 2 min., til det bliver tykt.

Når blandingen er så tyk, at den klæber på bagsiden af en ske, hældes den i en skål. (Tag vanillestangen op). Dæk overfladen med et stykke bagepapir/plastfolie, så der ikke dannes skind og lad cremen køle af.

Kør tofu, olie, ahornsirup, og jordbær i en food-processer til en jævn og cremet masse.

Bland jordbærblandingen i cremen, hæld det i en frysebeholder og sæt den i fryseren i 2 timer. Pisk den halvfrosne blanding jævn og stil den ind igen i 1 time. Pisk massen igen og frys den, til den er stiv. Tag isen ud af fryseren 20 min. inden servering, så den kan nå at blive blød.





karakterer:
Opskriften er vist 14070 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu