Rugbroed Glutenfri
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Kilde : Dansk Cøliaki Forening Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Kog risene som løse ris.
Husk, hirseflager, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og det kogende vand kommes i en røreskål og røres sammen. Blandingen skal stå i ca. 10 minutter.
Tilsæt olie, sukker, salt og kulør mens maskinen kører. Udrør gæren i A38 eller lunkent vand og tilsæt det sammen med melet. Rør dejen godt på maskine. Dejen hældes i en 1,75 l form, ridses eller prikkes. Bages i 1 time ved 190 til 200 grader. Tips: Pakkes i vådt klæde til brødet er lunkent. Bunden kan nemt blive svampet hvis man lader det være i klædet for længe. Frys evt. halvdelen. Brødet er skærefast, så man kan nemt skære det antal skiver der skal bruges. Opbevares i køleskab. |
|
Opskriften er vist 27520 gange,
og udskrevet 838 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Astrid - 2014-11-09 11:16:57 Synes dejen bliver MEGET tør, passer forholdet mellem væske og tørre ting godt nok for andre? Jens Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Fin opskrift - især at hælde det kogende vand på blandingen med HUSK. Glem alt det om at bearbejde i meget mang tid! Jeg bager brødet med surdej og lader det stå natten over og efterhæve. Det bliver næsten som et rigtigt rugbrød. Ellen - 2005-01-01 01:01:01 Det kan være meget forskelligt hvad morbus crohn-patienter ikke kaan tåle, men noget er ens. Min datter er blevet testet for intolerance på 125 forskellige fødevarer og reagerer på 27 af dem, men de mest almindelige er sukker mælkeprodukter og hvedemel(gluten) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne