Broccolisalat med bacon

Broccolisalat med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Cloe

Indsendt :      Red :
Broccolisalat med bacon, billede 4 Broccolisalat med bacon, billede 1 Broccolisalat med bacon, billede 2 Broccolisalat med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
400 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
50 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
60 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
125 gram Tranebær, tørrede
   
  Dressing:
2.5 dl. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Balsamicoeddike, hvid 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Klip eller skær baconen i mindre stykker. Steg den meget sprød og hæld dem dereftr over på en tallerken med køkkenrulle og køl af.

Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i tynde skiver hvis man vil spare.
Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad det trække i et par minutter til den er dejlig grøn. Lad dem derfter dryppe af i en si.

Vend derefter den syrnede fløde sammen med citron, balsamico, sukker og salt og smag til.

Tilsæt så finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og rør godt rundt.

Vend så broccolien i til sidst.

Tips:

En dejlig salat, der både kan bruges som hoveret, men også som tilbehør til en god bøf m.m.

Broccolisalat kan laves med og uden bacon





Beskrivelse:

Opskrift på broccolisalat - på god gammeldags manér

Broccolisalat med bacon er en dansk klassiker, som er en sikker vinder hos mange. Kendetegnet ved den grønne salat er, at den indeholder få simple ingredienser, som de fleste ligger inde med - måske er det derfor, den er så populær? Alle kan være med. Denne broccolisalat med cremefraiche røres sammen med citron, sukker, salt og balsamicoeddike. Broccolisalat med balsamico tilfører salaten en sød og aromatisk smag, som gør sig godt til sommermad, en god bøf eller anden kødret.

Forskellige varianter af den grønne salat

En klassisk broccolisalat opskrift består af broccoli, rødløg, cremefraiche, solsikkekerner og en eddikedressing. Broccolisalaten fra Alletiders Kogebog indeholder balsamico, men du kan sagtens anvende en anden eddike, f.eks. rødvinseddike. Eksperimenter gerne med din grønne salat. Du kan f.eks. prøve at tilføje miracle whip, peanuts, tomat eller feta. Som alternativ til broccolisalat med solsikkekerner kan du i stedet anvende pinjekerner.

Smag og konsistens

Når du tilbereder din broccoli, må der gerne være lidt bid i den. På den måde bevarer du bedst smagen og næringsstofferne. Alt på grøntsagen kan spises - også stilken, som blot skæres i lidt mindre stykker. Broccolien er i familie med blomkål, og dens milde kålsmag minder på sin vis en smule om asparges.

Broccoliens oprindelse

Hjemmelavet broccolisalat med rødløg og tørrede tranebær vil pryde ethvert buffetbord bestående af sommerretter og kølige drikkevarer. Faktisk kan vi takke italienerne for at dyrke den grønne vitaminbombe, som oprindeligt stammer fra Lilleasien. Det var tilbage i 1960’erne, at danskerne for første gang kunne købe broccoli som frostvare. I 1980'erne begyndte supermarkederne at sælge frisk broccoli, og siden 90’erne har den grønne grøntsag været en fast del af danskernes middagsbord.

Her på siden finder du opskriften på min bedste broccolisalat, som passer sammen med de mange andre smagfulde danske sommerretter.

FAQ

Hvad spiser man til broccolisalat?

Du kan vælge at spise broccolisalaten alene, som den er, eller vælge den som tilbehør til en god bøf eller andre kødretter.

Kan man lave broccolisalat dagen før?

Ja, du kan sagtens lave din broccolisalat dagen før. Vær dog opmærksom på at salaten smager bedst, når den er frisklavet.

Skal broccoli koges til broccolisalat?

Nej, du skal derimod overhælde broccolien med kogende vand og lade det trække et par minutter, hvorefter du hælder vandet fra gennem en si. Salaten skal være frisk, og der må gerne være bid i den.

karakterer:
Opskriften er vist 1416661 gange,
og udskrevet 16994 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (159 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6773 (1612 kcal)
KJ pr. Pers. 1693 (403 kcal)
Vægt ialt 1022 gram
Vægt pr. Pers. 255 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 662 KJ (157 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 14.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-19 12:43:47
Verdens bedste broccolisalat

  -   2023-01-12 13:50:08
Kan man blande den dagen før😀

  -   2022-09-05 12:52:24
Kastede lige en håndfuld ristede græskarkerner i- mums👏👏

  -   2022-06-23 12:27:03
Man kan med fordel riste pinje/solsikkekærnerne på en var pande inden de tilsættes det giver en super dejlig smag....men det er blot et forslag

  -   2021-11-19 18:46:07
Kan man blande salaten dagen før?

  -   2021-11-12 12:27:13
Den er altid god! Bruger ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner!

  -   2021-10-30 19:01:53
Super god broccoli salat med bacon

  -   2021-09-04 09:56:52
Hvor kommer pinjekerner fra????

  -   2021-02-25 17:24:03
Jeg er ikke til pinjekerner, men bruger grofthakkede valnødder i stedet for. Det smager fantastisk :-)

  -   2021-02-16 08:44:18
Jeg bruger bare broccolien rå - altså uden at overhælde med kogende vand. Det bliver den dejlig frisk af - mere bid.

  -   2020-09-13 12:21:39
Hvor mange kalorier, nogen der ved det.? 🤔😉

  -   2020-08-30 19:28:46
Fantastisk salat. Kan anbefales på det varmeste.

  -   2020-08-10 20:02:47
Super lækker salat

  -   2019-10-25 13:57:13
Supper godt til frikadeller og mange andre ratter .🤗

  -   2019-04-30 15:50:07
I stedet for dressingen kan der bruges Miracle Wip

  -   2018-05-19 15:38:07
Vi har tilsat sennep i dressingen, det er bar super lækkert

  -   2017-07-24 10:37:11
Super lækker 👍👍👍👍👍

  -   2016-10-07 08:49:31
fantastisk opskrift, er perfekt til madpakken, og kan holde sig et par dage i køleskabet

  -   2010-07-17 13:24:39
Har lavet denne opskrift masser af gange nu, gæsterne elsker den. Jeg adder dog lidt mere dressing end der står.. men lækker det er den i hvert fald.

  -   2010-01-31 19:09:10
Hej Jeg har lige laveet denne opskrift til 12 personer og alle ville lige have opskriften, de var vilde med den, jeg kom dog yderlig en sjat Balsamico mørk i.

  -   2009-06-13 17:34:06
Synes den smager fantastisk som den er :)

  -   2009-06-01 15:46:41
Ja, enig med Maiken: Pinjekerner er klart at foretrække og muligvis rosiner.

  -   2008-04-30 12:04:47
Jeg synes det passer bedre med lidt mere dressing end i opskriften, og pinjekerner smager også godt i..