Broccolisalat med bacon
Hovedingrediens : Kål - Broccoli Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Cloe Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Klip eller skær baconen i mindre stykker.
Steg den meget sprød og hæld dem dereftr over på en tallerken med køkkenrulle og køl af.
Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i tynde skiver hvis man vil spare. Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad det trække i et par minutter til den er dejlig grøn. Lad dem derfter dryppe af i en si. Vend derefter den syrnede fløde sammen med citron, balsamico, sukker og salt og smag til. Tilsæt så finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Vend så broccolien i til sidst. Tips: En dejlig salat, der både kan bruges som hoveret, men også som tilbehør til en god bøf m.m. Broccolisalat kan laves med og uden bacon |
Opskrift på broccolisalat - på god gammeldags manérBroccolisalat med bacon er en dansk klassiker, som er en sikker vinder hos mange. Kendetegnet ved den grønne salat er, at den indeholder få simple ingredienser, som de fleste ligger inde med - måske er det derfor, den er så populær? Alle kan være med. Denne broccolisalat med cremefraiche røres sammen med citron, sukker, salt og balsamicoeddike. Broccolisalat med balsamico tilfører salaten en sød og aromatisk smag, som gør sig godt til sommermad, en god bøf eller anden kødret.Forskellige varianter af den grønne salatEn klassisk broccolisalat opskrift består af broccoli, rødløg, cremefraiche, solsikkekerner og en eddikedressing. Broccolisalaten fra Alletiders Kogebog indeholder balsamico, men du kan sagtens anvende en anden eddike, f.eks. rødvinseddike. Eksperimenter gerne med din grønne salat. Du kan f.eks. prøve at tilføje miracle whip, peanuts, tomat eller feta. Som alternativ til broccolisalat med solsikkekerner kan du i stedet anvende pinjekerner.Smag og konsistensNår du tilbereder din broccoli, må der gerne være lidt bid i den. På den måde bevarer du bedst smagen og næringsstofferne. Alt på grøntsagen kan spises - også stilken, som blot skæres i lidt mindre stykker. Broccolien er i familie med blomkål, og dens milde kålsmag minder på sin vis en smule om asparges.Broccoliens oprindelseHjemmelavet broccolisalat med rødløg og tørrede tranebær vil pryde ethvert buffetbord bestående af sommerretter og kølige drikkevarer. Faktisk kan vi takke italienerne for at dyrke den grønne vitaminbombe, som oprindeligt stammer fra Lilleasien. Det var tilbage i 1960’erne, at danskerne for første gang kunne købe broccoli som frostvare. I 1980'erne begyndte supermarkederne at sælge frisk broccoli, og siden 90’erne har den grønne grøntsag været en fast del af danskernes middagsbord.Her på siden finder du opskriften på min bedste broccolisalat, som passer sammen med de mange andre smagfulde danske sommerretter. FAQHvad spiser man til broccolisalat?Du kan vælge at spise broccolisalaten alene, som den er, eller vælge den som tilbehør til en god bøf eller andre kødretter.Kan man lave broccolisalat dagen før?Ja, du kan sagtens lave din broccolisalat dagen før. Vær dog opmærksom på at salaten smager bedst, når den er frisklavet.Skal broccoli koges til broccolisalat?Nej, du skal derimod overhælde broccolien med kogende vand og lade det trække et par minutter, hvorefter du hælder vandet fra gennem en si. Salaten skal være frisk, og der må gerne være bid i den. |
Opskriften er vist 1418646 gange,
og udskrevet 17067 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (159 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2023-12-19 12:43:47 Verdens bedste broccolisalat anonym - 2023-01-12 13:50:08 Kan man blande den dagen før😀 Irene Nielsen - 2022-09-05 12:52:24 Kastede lige en håndfuld ristede græskarkerner i- mums👏👏 Mikchael - 2022-06-23 12:27:03 Man kan med fordel riste pinje/solsikkekærnerne på en var pande inden de tilsættes det giver en super dejlig smag....men det er blot et forslag Marian - 2021-11-19 18:46:07 Kan man blande salaten dagen før? Lissia - 2021-11-12 12:27:13 Den er altid god! Bruger ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner! Margit - 2021-10-30 19:01:53 Super god broccoli salat med bacon anonym - 2021-09-04 09:56:52 Hvor kommer pinjekerner fra???? Birgitte - 2021-02-25 17:24:03 Jeg er ikke til pinjekerner, men bruger grofthakkede valnødder i stedet for. Det smager fantastisk :-) anonym - 2021-02-16 08:44:18 Jeg bruger bare broccolien rå - altså uden at overhælde med kogende vand. Det bliver den dejlig frisk af - mere bid. anonym - 2020-09-13 12:21:39 Hvor mange kalorier, nogen der ved det.? 🤔😉 Kirsten - 2020-08-30 19:28:46 Fantastisk salat. Kan anbefales på det varmeste. anonym - 2020-08-10 20:02:47 Super lækker salat Birthe - 2019-10-25 13:57:13 Supper godt til frikadeller og mange andre ratter .🤗 Per - 2019-04-30 15:50:07 I stedet for dressingen kan der bruges Miracle Wip Sabrine - 2018-05-19 15:38:07 Vi har tilsat sennep i dressingen, det er bar super lækkert Pia - 2017-07-24 10:37:11 Super lækker 👍👍👍👍👍 maj - 2016-10-07 08:49:31 fantastisk opskrift, er perfekt til madpakken, og kan holde sig et par dage i køleskabet Rikke - 2010-07-17 13:24:39 Har lavet denne opskrift masser af gange nu, gæsterne elsker den. Jeg adder dog lidt mere dressing end der står.. men lækker det er den i hvert fald. jette - 2010-01-31 19:09:10 Hej Jeg har lige laveet denne opskrift til 12 personer og alle ville lige have opskriften, de var vilde med den, jeg kom dog yderlig en sjat Balsamico mørk i. anonym - 2009-06-13 17:34:06 Synes den smager fantastisk som den er :) Signe - 2009-06-01 15:46:41 Ja, enig med Maiken: Pinjekerner er klart at foretrække og muligvis rosiner. Majken - 2008-04-30 12:04:47 Jeg synes det passer bedre med lidt mere dressing end i opskriften, og pinjekerner smager også godt i.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne