Sushiris
Oprindelsesland : Japan Indsendt af : Cloe Indsendt : |
|
|
Vask risene i koldt vand. Kog dem i vandet i 22 minutter. Sluk for varmen og lad risene stå og trække med låg i ca. 20 min. Tilberedes i en tykbundet gryde. Når risene er kogt, lægges de i en fladbundet skål, der ikke må være af metal. Pløj forsigtigt frem og tilbage med en træspatel. Kog nu i en gryde vineddike, salt og sukker til en klar væske og tilsæt den derefter i en tynd stråle risene, så den bliver godt fordelt. Rør forsigtigt rundt imens. Risene skal derefter afkøles (med en vifte) til de har kropstemperatur. Derefter er de klar til brug.
Tips: Har afprøvet en del sushi opskrifter og denne er den bedste fundet indtil videre :-) |
|
Opskriften er vist 14130 gange,
og udskrevet 279 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-02-24 18:40:35 Jeg får ca. 4 ruller (som skæres i hver 8 bidder) af 250 g ris, dvs 16 ruller af et kilo eller 128 stykker sushi. JC - 2009-02-23 10:40:42 Det bør nok noteres, at man ved riskogning typisk skruer ned for varmen når først vandet koger. Risene skal koge videre, men ikke spilkoge. Christian - 2005-01-01 01:01:01 Virker det ikke som en ret stor portion? Der må da være til 6 eller sådan noget... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne