Bagte kartoffelkager
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, mos dem og rør æggeblommer, salt, peber og muskatnød i.
Lad mosen køle let af, og rul den så til en pølse ca. 7 cm. i diameter, samme som butterdejsstykkerne.
Rul butterdejen ud til ca. dobbelt størrelse og udstik 16 runde kager på ca. 7cm i diameter. Skør skiver af kartoffelmospølsen 3-4 cm. og fordel dem på halvdelen af kagerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel resten af kagerne med æg, drys med birkes og læg dem oven på mosen, som låg. Bag kagerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 130130 gange,
og udskrevet 2050 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2016-02-23 09:39:31 Smager rigtig godt - især med sovs, da de ellers kan være lidt tørre. Mine unger får dem kolde med på madpakke dagen efter, hvis der er rester. Det er vigtigt at rulle butterdejen ud til halv tykkelse, men da den ikke klæber til bordet, er det ikke et problem. Så vokser butterdejen ikke så meget, og så vælter de ikke. anonym - 2013-04-09 09:22:14 Vores butterdej hæver i ovnen så de vælter hvad gør vi forkert? benthe - 2010-08-15 07:33:19 krydderier eller friske krydderurter i mosen, og mandel/nøddeflager på toppen, istedet for de trælse birkes. Gæst - 2008-03-06 18:40:58 De spises som tilbehør til kød osv ligesom kartofler normalt gøres, og jeg synes især de er gode til oksebøffer. De smager nu ellers også glimrende i sig selv. Jeg rørte hakkede grønne krydderurter i og undlod de blå birkes. Jonas - 2008-01-10 14:25:01 Dette er de bedste kartoffelkager jeg har smagt :D niag - 2007-08-19 16:48:20 ik hel med katofler ved ik hvordan man skal spise den på vad for en måde' rikke - 2007-08-12 20:29:34 spises de som kager eller som en anden måde at lave kartofler på til aftens maden Per - 2006-12-13 11:59:27 De smager ok, men nogle krydderuerter i mosen vil ikke skade. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne