Svaleredesuppe (Svalerede suppe)

Svaleredesuppe (Svalerede suppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse supper

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.løse svalereder i stykker
4 tykke skiver frisk ingefærrod skrællet
2 store forårsløg
1.5 l.grundsuppe
2 spsk.majsmel opløst i 2 spsk vand
 salt efter behag
0.5-1 portionfløjlskylling
25 g.fint hakket skinke af bedste kvalitet
 
Opskrift:
Opblød svalerederne i ca 1,4 ltr. lunkent vand i flere timer eller natten over. Lad dem dryppe af i en sigte. De vil have øget deres vægt omkring 4 gange.

Fjern fjer og andre urenheder med en pincet. Dette kan, afhægigt af redernes kvalitet være tidrøvende. Skyl dem i 2-3 hold koldt vand og lad dem dryppe af.

Læg dem i en gryde, tilsæt ingefær, forårsløg og ca 1,4 ltr kogende vand. Bring det i kog og lad det simre i 10 min. Tag det af ilden. Fjern ingefær og forårsløg og lad svalerederne dryppe af, uden at de dog bliver helt tørre. (Svalerederne kan nu opbevares 2-3 dage tildækket i køleskab, før suppen tilberedes).


Kom svalereder og grundsuppe i en stor gryde og bring det til let simren. Rør det opløste majsmel i og lad suppen jævne. Tilsæt salt efter behag.

Rør ca. to store skefulde varm suppe i fløjlskyllingen for at gøre pureen tyndere. Lad denne flyde ud i den simrende suppe, rør rundt til konsistensen er jævnt blød. Lad det simre til kyllingen er kogt.

Hæld suppen i en varm suppeterrin. Drys hakket skinke over midten. Server den varm.





karakterer:
Opskriften er vist 17260 gange,
og udskrevet 171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-30 15:42:08
Og hvad er fløjlskylling så lige?

  -   2007-06-11 09:32:15
Mener ikke det er almindelige danske svalereder der skal bruges, men nogle asiatiske svalereder som bliver bygget af spydt.