Lussekatt
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Lucia Indsendt : Red : |
|
|
Smuldre gæren i en skål.
Smelt smørret.
Bland mælk i smørret og varm blandingen til den er lunken (37°C).
Hæld lidt af smørmælken i skålen og opløs gæren i dette.
Knus safranen i morter, eventuelt sammen med en sukkerbit.
Tilsæt safranene i resten af smørmælken.
Tilsæt resten af smørmælken i gærblandingen sammen med sukker, sammepisket æg og kardemomme.
Begynd så at blande i det meste af melet i til en jævn dej.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.
Læg dejen på bordet sammen med resten af melet og ælt dejen smidig. Form "Lussekatter" i ulige faconer og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve godt (se tips). Stik rosiner i bollerne til pynt og pensle til slut bollerne med sammenpisket æg. Bag "Lussekattene" på midterste rille i ovnen ved 200 grader C i 10-15 minutter. Tips: Et smart trick er at efterhæve gærdej over vandbad. Kok en stor gryde med vand og sæt bagepladen med bollerne over gryden. Dampen gør at bollerne hæver flot allerede etter ca. 15 minutter. "Lussekatter" er fine at fryse, så disse kan du lave i forvejen og f.eks. tø op til frokosten den 13. december. |
|
Opskriften er vist 9745 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-13 18:55:31 Super lækre! Jeg måtte dog tilføje en del mere mel under ældningen ellers kunne jeg ikke forme dem... Men det tig de altså ikke skade af, de var virkelig lækre :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne