Mors marineret hummerhaler

Mors marineret hummerhaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.kogte pillede Læsø jomfruhummerhaler
 
 Mors hjemmelavede marinade:
1 spsk.æbleeddike (aceto di mele)
1 spsk.hvid balsamico
2 fedpresset hvidløg
0.5 tsk.Læsø Honning (stuetemperatur)
0.5 dl.koldpresset extra jomfruolivenolie
2 spsk.finthakket basilikumblade
2 spsk.finthakket persille
 Lidtreven skal fra en økologisk citron
 Læsø Sydesalt
 Groftkværnet peber
 
Opskrift:
Kom 500 g. hummerhaler i rigeligt kogende vand tilsat 1 spsk sukker (ingen salt). Koges i 2 min. (anvendes frosne hummerhaler, så kom dem frosne i det kogende vand + 1 spsk. sukker (ingen salt). Når der er skum på vandet, så tag dem af og hæld koldt vand over. Pilles, drypper godt af (der bliver ca. 200 g. i pillet stand).

Pisk marinaden sammen - start med æbleeddike + balsamico og salt + honning (derved opløses salt bedre). Pisk olie i, herefter hvidløg, basilikum, persille og citron. Smag til med Læsø sydesalt og groftkværnet peber.

Fordel marinaden over hummerhalerne i en flad plasticbøtte, dæk med låg og stil i køleskab indtil serveringen. Jeg marinerer dem helst en hel dag, men en halv er ok.

Serveres med hjemmebagt flütes med god krumme og sprød skorpe.





karakterer:
Opskriften er vist 33113 gange,
og udskrevet 547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-26 15:24:50
Lyder rigtig lækker, jeg vil prøve - men må dog "nøjes" med honning fra fastlandet - mon det går?