Klejner glutenfri
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Kilde : Dansk Cøliaki Forening Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Dejen røres på maskine.
Sukker og æg piskes stift og citronskal og cognac røres ind i æggemassen. Resten af ingredienserne tilsættes. Dejen røres i 10 minutter og stilles koldt til næste dag. Herefter rulles dejen ud og der køres med en klejnetriller, så klejnerne kan vrides. De koges herefter i rapsolie til de er brune. |
|
Opskriften er vist 31720 gange,
og udskrevet 776 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Siw Pedersen - 2008-12-26 08:11:42 Til de, som synes dejen er umulig: Det er IKKE det samme, at bage glutenfrit, som at bage almindeligt. Dejen er sværere at arbejde med og f.eks. brød bliver ikke som brød af hvede og rug. Når man bager glutenfrit er det vigtigt, at ingredienserne er vejet MEGET nøjagtigt af. Desuden skal dejen røres på køkkenmaskine og den skal røres LÆNGE! Klejnedejen skal ligge i køleskabet til NÆSTE DAG! Ved problemer med udrulning: Læg et stykke bagepapir på bordet, læg dejen på, læg et stykke bagepapir over og rul ud. Løft det øverste stykke bagepapir forsigtigs fra dejen - tag en kniv til hjælp, hvis det ikke slipper helt af sig selv anonym - 2008-12-22 13:34:05 Denne opskrift er ihverttilfælde helt umulig! Man kan slet ikke arbejde med dejen. Siw Pedersen - 2008-12-18 10:53:59 Opskriften er forkert - det er 3 tsk. FIBERhusk!!! Man kan godt bruge Husk, men så skal der dobbelt så meget i!!! Forklaring: Husk er det i den grønne pakke, som man kan røre op i vand og drikke. FIBERhusk er det i den gule pakke, som er mage til det i den grønne, men pulveriseret - i den originale opskrift, som er en del af den opskriftsbog, man kan købe via Husk's hjemmeside er der skrevet FIBERhusk og det er fatalt for det færdige resultat, hvis man så kun bruger Husk i samme mængde. Sagt kort: Det er fint nok, at gengive opskriften, så længe det gøres korrekt! anonym - 2008-12-10 21:29:38 umulig dej at arbejde med, selv for en øvet hjemmebager. Dejen er alt for blød, hænger ikke sammen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne