Klejner glutenfri

Klejner glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Cøliaki Forening

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
70 g.sukker
45 g.æggeblommer (3 stk)
45 æggehvide (fra et æg)
2 spsk.piskefløde
1 tsk.reven citronskal
2 spsk.cognac
100 g.rismel
40 g.hirsemel
40 g.maizena
0.5 tsk.bagepulver
1 tsk.kardemomme
3 tsk.husk
 
Opskrift:
Dejen røres på maskine.
Sukker og æg piskes stift og citronskal og cognac røres ind i æggemassen. Resten af ingredienserne tilsættes. Dejen røres i 10 minutter og stilles koldt til næste dag.

Herefter rulles dejen ud og der køres med en klejnetriller, så klejnerne kan vrides.

De koges herefter i rapsolie til de er brune.





karakterer:
Opskriften er vist 31695 gange,
og udskrevet 776 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-26 08:11:42
Til de, som synes dejen er umulig: Det er IKKE det samme, at bage glutenfrit, som at bage almindeligt. Dejen er sværere at arbejde med og f.eks. brød bliver ikke som brød af hvede og rug. Når man bager glutenfrit er det vigtigt, at ingredienserne er vejet MEGET nøjagtigt af. Desuden skal dejen røres på køkkenmaskine og den skal røres LÆNGE! Klejnedejen skal ligge i køleskabet til NÆSTE DAG! Ved problemer med udrulning: Læg et stykke bagepapir på bordet, læg dejen på, læg et stykke bagepapir over og rul ud. Løft det øverste stykke bagepapir forsigtigs fra dejen - tag en kniv til hjælp, hvis det ikke slipper helt af sig selv

  -   2008-12-22 13:34:05
Denne opskrift er ihverttilfælde helt umulig! Man kan slet ikke arbejde med dejen.

  -   2008-12-18 10:53:59
Opskriften er forkert - det er 3 tsk. FIBERhusk!!! Man kan godt bruge Husk, men så skal der dobbelt så meget i!!! Forklaring: Husk er det i den grønne pakke, som man kan røre op i vand og drikke. FIBERhusk er det i den gule pakke, som er mage til det i den grønne, men pulveriseret - i den originale opskrift, som er en del af den opskriftsbog, man kan købe via Husk's hjemmeside er der skrevet FIBERhusk og det er fatalt for det færdige resultat, hvis man så kun bruger Husk i samme mængde. Sagt kort: Det er fint nok, at gengive opskriften, så længe det gøres korrekt!

  -   2008-12-10 21:29:38
umulig dej at arbejde med, selv for en øvet hjemmebager. Dejen er alt for blød, hænger ikke sammen.