Jomfruhummerhalesuppe

Jomfruhummerhalesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.rå jomfruhaler
200 g.rødtungefileter uden skind
100 g.forårsløg
150 g.fennikel
1 l.fiskebouillon
100 g.gulerødder i grove stykker
50 g.zittauerløg i grove stykker
0.5 tsk.groft salt
0.5 dl.vand
1 spsk.friskpresset citronsaft
0.5 tsk.Groft salt
3 Peberkorn, sorte
 
 Pernodflødeskum:
2.5 dl.piskefløde
2 spsk.Pernod
1 tsk.friskpresset citronsaft
1 dl.frisk hakket dild
 
Opskrift:
Pil jomfruhummerhalerne - gem skallerne. Rens og tår fisken. Skær den i mindre mundrette stykker.

Skær bund og top af forårsløgene. Gem toppene og skær de rensede forårsløg i tynde strimler. Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklerne. Gem blade og stok

Skær de rensede fennikler i korte, tynde strimler. Kom hummerhaleskaller, blade og stok fra fennikler, forårsløgtop, bouillon og de øvrige ingredienser i en stor gryde. Kog bouillonen ved svar varme og under låg i ca. 20 min. fjern grønsager og skaller med en hulske. Sæt et kaffefilter i en sigte over en skål og si suppen gennem filtret (udskift evt. filteret 2-3 gange). Kog suppen ind til der er ca. 1½ liter. Smag til.

Bring vand tilsat citronsaft, salt og peberkorn i kog i en gryde. Damp jomfruhummerhaler og fisk ved svagvarme og under låg i ca. 3 min.

Pernodflødeskum.
Kom fløde, pernod og citronsaft i en skål. Pisk det til et let skum og vend den hakkede dild i. stil flødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.





karakterer:
Opskriften er vist 19047 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu