Fynsk brunsviger 02

Fynsk brunsviger 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Fynsk brunsviger 02, billede 4 Fynsk brunsviger 02, billede 1 Fynsk brunsviger 02, billede 2 Fynsk brunsviger 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hvedemel
50 g.margarine
50 g.gær
4 dl.mælk
50 g.sukker
1 tsk.salt
 
 Fyld:
 Remonce:
200 g.margarine
200 g.brun farin
2 spsk.sirup
 
 Pynt:
200 g.brun farin
50 g.rosiner
 
Opskrift:
Mælken lunes, og gæren røres i. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet. Hæver tildækket på et lunt sted ca. 30 min.

Fedtstoffet blødgøres i en kasserolle, farin og sirup tilsættes og røres sammen.

Dejen slås sammen og hviler ca. 2-3 min.

Rulles ud til et firkantet stykke så den passer i ovnens bradepande. Træk dejen lidt op ad siderne på bradepanden hele vejen rundt, og prik med fingerspidserne over hele dejfladen.

Remoncen stryges jævnt ud over fladen, og ovenpå drysses brun farin. Hæver tildækket til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Bages på midterste rille ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 53307 gange,
og udskrevet 1219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-07 16:02:40
Er brunsviger fryse egnede

  -   2012-06-04 14:22:01
Rigtig god opskrift, men har heller aldrig fået rosiner på min brunsviger.

  -   2010-02-22 18:39:12
hej vil give ret i det med rosinerne det ikke er gammeldags fynsk men derfor kan det jo godt være lækkert :)

  -   2010-02-15 12:18:30
Nope ingen rosiner i en fynsk brunsviger

  -   2010-01-13 12:21:10
jo oprindeligt

  -   2008-08-01 00:26:03
Lille rettelse. Fynsk brunsviger er ikke lavet med rosiner.