Fynsk brunsviger 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, og gæren røres i. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet. Hæver tildækket på et lunt sted ca. 30 min.
Fedtstoffet blødgøres i en kasserolle, farin og sirup tilsættes og røres sammen. Dejen slås sammen og hviler ca. 2-3 min. Rulles ud til et firkantet stykke så den passer i ovnens bradepande. Træk dejen lidt op ad siderne på bradepanden hele vejen rundt, og prik med fingerspidserne over hele dejfladen. Remoncen stryges jævnt ud over fladen, og ovenpå drysses brun farin. Hæver tildækket til dobbelt størrelse på et lunt sted. Bages på midterste rille ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 53374 gange,
og udskrevet 1219 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (32 stemmer) |
|
Kommentarer ole jensen - 2018-09-07 16:02:40 Er brunsviger fryse egnede Tina Fynbo - 2012-06-04 14:22:01 Rigtig god opskrift, men har heller aldrig fået rosiner på min brunsviger. malene - 2010-02-22 18:39:12 hej vil give ret i det med rosinerne det ikke er gammeldags fynsk men derfor kan det jo godt være lækkert :) Nej - 2010-02-15 12:18:30 Nope ingen rosiner i en fynsk brunsviger anonym - 2010-01-13 12:21:10 jo oprindeligt Mie - 2008-08-01 00:26:03 Lille rettelse. Fynsk brunsviger er ikke lavet med rosiner. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne