Brioche med jordbær-rabarbermarmelade
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Marmeladen:
Vask jordbær og fjern blomst, skyl rabarber, og skær bund og top fra, skær derefter rabarberne i stykker af 1 cm, skær vaniljestængerne i 3 stykker og kom det hele i en gryde sammen med sukker. Kog det i 45 minutter, skum af undervejs. Skyl alle glas i atamon, når marmeladen er kogt færdig hældes den på glassene, lad marmeladen køle ned, luk så glassene og gem et køligt og mørkt sted. Briocherne: Start med at røre lunkent vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, tilsæt derefter æg, tilsæt melet lidt ad gangen til dejen har en smidig konsistens, den skal stadig være fedtet, der bruges omkring 400 gram hvedemel, måske lidt mere eller lidt mindre. Kom dejen i en skål og dæk den med et klæde, stil den til at hæve et lunt sted til den har dobbelt størrelse, det tager alt fra 2 til 4 timer. Når dejen er dobbelt størrelse, kommes lidt mel på bordet og dejen lægges der, rør først smørret blødt og ælt det derefter ind i dejen, brug en dej skrab og ekstra mel til hele tiden at gøre dejen fri af bordet. Det tager lidt tid at ælte dejen godt igennem, alt smørret skal være æltet ind uden der er smørklumper i dejen. Stil nu dejen i en skål i køleskabet til næste morgen/dag. Nu hvor dejen er kold, er den nem at arbejde med. Start med at smelte lidt smør og pensel formene. Form nu 16 små boller og tryk dem i den ene ende sådan at bollerne får en lille hat på, stil dem i formene og lad dem efterhæve i 20 minutter, pensel med æg der er pisket med salt. Bag dem ved 220 grader i 20 til 25 minutter, lad dem derefter køle nogle minutter på en bagerist før de serveres med iskoldt smør og den hjemmelavede marmelade. |
|
Opskriften er vist 11309 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne