Rabarber-æbledessert med rugbrødskrymmel og abrikoscreme

Rabarber-æbledessert med rugbrødskrymmel og abrikoscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Rabarber-æblekompot:
1-2 bdt.rabarber eller 400 g renset vægt uden blade
3-4 æbler fx Belle de Boskoop
100 g.sukker
0.5 vaniljestang
 
 Rugbrødskrymmel:
200 g.godt groft rugbrød
30 g.smør
50 g.brun farin
50 g.hasselnødder
 
 Abrikoscreme:
5 dl.yoghurt naturel, 10 % fast (græsk yoghurt)
200 g.tørrede abrikoser
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 ºC.

Skær blade af rabarberne. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær æblerne i stykker. Læg dem i et ovnfast fad sammen med rabarberstykkerne og drys med sukker.

Flæk vaniljestangen med en lille kniv og kom kornene og resten af stangen i fadet. Luk det med låg eller alufolie. Sæt det i ovnen og lad rabarberne og æblerne blive møre, men ikke helt mosede, ca. 20 min.

Afkøl rabarberæblekompotten, fjern vaniljestangen og fordel kompotten i portionsskåle eller -kopper.

Lav rugbrødskrymmel:
Findel rugbrød i en foodprocessor eller på et rivejern. Smelt smør og brun farin på en pande og rist det sammen med revet rugbrød på panden – lad det blive sprødt og karamelagtigt. Hak nødderne. Bland dem i rugbrødsblandingen.

Rør yoghurt med fint hakkede abrikoser. Fordel cremen i portionsglassene og drys med rugbrødskrymmel.





karakterer:
Opskriften er vist 12075 gange,
og udskrevet 207 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu