Gule ærter med flæsk, medister og rugbrød
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærterne lægges i blød natten over i rigeligt vand.
Flæsket lægges i en gryde med rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, og skummes grundigt. Koges til det er mørt, ca. 2 timer. Kartofler og urterne skæres i tern porrerne i skiver, og koges sammen med flæsket i ca. 20 minutter, tages op. Medisterpølsen koger ca. 5 minutter sammen med flæsket. Ærterne koges ca. 1 1/4 time i rigeligt vand sammen med løg og timian. Ærterne gnides gennem sigten og spædes med suppen fra flæsket. Kartofler og urter kommes i det hele gives et opkog og smages til med salt. Servers med brød, sennep og til fest rigeligt med snaps. Tips: Møllerens Gule Ærter tilsættes direkte til suppen fra flæsket og skal blot koges op før de jævner og så ca. 10 minutters kogning inden urterne tilsættes. |
|
Opskriften er vist 412861 gange,
og udskrevet 8155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (75 stemmer) |
|
Kommentarer lone møller - 2021-11-20 11:06:05 Det er en gammel skrøne, at man skal iblødsætte flæk ærter IHS - 2021-10-07 07:24:53 der mangler grisehaler - letsaltet/sprængt grisebryst Ærterne er jævningen Sennep rødbeder eddike Peter - 2020-12-27 12:34:08 Du er allerede fuld Bjarne 🥴 Sofus - 2020-11-19 08:01:16 Jeg har forgæves ville købe de hele ærter (altså ikke de flækkede), som man kunne for efterhånden mange år siden. Er der nogen der ved om de kan købes og hvor? BjarneYnfelt - 2020-11-16 15:08:46 Husk at det skal være timmian snaps. Der let at lave vodka og fresktimmian tremmer i 3 dage og filtrerer og skades til med mere vodka efter smag. Peter - 2019-11-17 10:51:36 Bruger altid Møllerens Gule Ærter til denne opskrift Annelise - 2019-11-16 13:39:28 Er den fryse egnet..? 🤔 Inger - 2017-10-20 11:51:11 Jeg skal lave gule ærter til en forening (ca. 30 personer). Ham, der plejer at lave retten, serverer både let saltet og røget kogt flæsk (+ medister). laila - 2017-09-20 09:43:16 "Medisterpølsen koger ca 5 minutter sammen med flæsket. " 5 minutter lyder som meget lidt tid til at koge medisterpølse mørt i, jeg ville nu give den 15 minutter for at være sikker på at kødet er gennemkogt. Kaj - 2016-10-25 12:19:44 Gule ærter er årets oplevelse, men hvor er grisehalerne henne?? Det fik jeg altid før i tiden. Nu er jeg alene, så det er kun engang imellem jeg køber dem, men det er også svært at finde de rigtige og kødfulde - så bestil dem hos din slagter. anonym - 2014-01-23 19:43:33 Du finder de gule flæk ærtrer hos Super Bedst Jørgen R. - 2014-01-12 16:55:42 Kunne ikke finde flækærter. Hvad gør jeg så? Aase - 2012-11-29 13:46:12 Hvor er pastinakken blevet af. Som "gammel" gartner har jeg solgt utallige pastinakker til gule ærter. Anna Lise - 2008-11-03 08:43:35 Her i Sønderjylland bruger vi også røget flæsk. Det giver en god smag. Det kræver måske en snaps mere for fordøjelsen vips - 2008-11-03 08:39:40 Akkurat som da jeg for 50 år siden spiste det hos min mormor. Men du glemte at det også skal øl til drammen (eller det vel en selvfølge. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne