Lagkage med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lagkagebunde:
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Pisk æg og sukker sammen, så det bliver let og luftigt. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen med en si. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber. Smør en springform (cirka 22 centimeter i diameter), og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter. Rabarberkompot: Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter lange stykker. Hæld dem i en gryde med sukker. Kog rabarber og sukker op. Lad det koge til rabarberne er møre, cirka 5 minutter. Lad rabarberkompotten køle af. Fyld: Pisk fløden til flødeskum. Tilsæt de knuste makroner, og bland rabarberkompotten i. Samling af lagkage: Del kagen i tre lag, når den er kold. Fordel halvdelen af lagkagefyldet på den ene lagkagebund. Læg en ny lagkagebund ovenpå. Fordel resten af lagkagefyldet på den anden lagkagebund. Læg den sidste bund på. Lad lagkagen trække i køleskab i cirka 1 time. Drys flormelis igennem en si over kagen. |
|
Opskriften er vist 96135 gange,
og udskrevet 2288 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Vicki - 2019-05-08 23:28:12 I hvor lang tid i forvejen kan man lave lagkagen. Jeg plejer altid at lave lagkagen dagen før... men det kan man nok ikke pga makronerne, men så ca. hvor længe?? 5 timer?? Ninette - 2013-05-25 14:55:08 Til rababerne er det ren nydelse at tilsætte en flækket vanillestang som koger med og tages op når kompotten er kogt. stramey - 2011-07-30 09:21:37 Dejlig frisk og ikke for syrlig. Jonna - 2009-04-09 09:53:44 En rigtig vidunderlig lagkage som er blevet et hit hjemme hos os Susanne - 2008-08-18 11:11:14 Nem at lave og dejlig frisk Per - 2008-05-04 10:51:18 På billedet har vi pyntet af med flødeskum af 1/4 l. stykker af friske rabarber og citronmilisseblade. Per - 2008-05-04 10:50:23 Når kompotten skal vendes i flødeskummet så må den ikke blive for tynd, så derfor skal der ikke tilsættes vand, hvis du drysser sukkeret over rabarberne og ryster det sammen og venter lidt 5-10 minutter så begynder sukkeret at trække saft ud, og så sættes rabarberne over ved svag varme, når det koger vil jeg sige at 3 minutter er nok. Nina M - 2007-09-16 12:20:46 Skal der mon tilføjes lidt vand til rabarberne, når de skal koges op? Bethina - 2007-07-29 22:18:23 Uhm smager rigtig dejlig og frisk. Ikke bare den sædvanlige med kagecreme og syltetøj i ... Købte bare nogen færdige bunde. Figu - 2007-07-15 13:15:18 udemærket mht. rabarberkompotten |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne