Kyllingefrikadeller
Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling Tilberedningstid : 30 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift på kyllingefrikadeller med grøntsagerMed denne kyllingefrikadelle opskrift får du helt sikkert en ny favorit i hjemmet. Opskriften egner sig perfekt til børnefamilier, og hvis der skulle blive frikadeller til overs, kan de nydes kolde, som en del af madpakken.Frikadellens oprindelseFrikadeller er faktisk ikke et dansk påfund, selvom de næsten anses for at være en nationalret. Hertil er kyllingefrikadeller en forholdsvis nyankommen fætter, som især har vundet indpas hos danskerne, som en lettere version af de elskede frikadeller med svinekød. I dag er kyllingefrikadeller særligt populære, fordi de kan laves i et hav af forskellige variationer med masser af krydderurter og smag. Men, hvis frikadellen ikke er dansk, hvor stammer den, og de gode kyllingefrikadeller, så fra?Græsk pølsefars eller arabiske kødboller?Faktisk er frikadellens sande oprindelse ukendt, men de første oplysninger om frikadellen er at finde i en romersk kogebog fra omkring Jesu fødsel ved gourmeten Apicius. I kogebogen findes opskrifter på pølser, som består af en fars, der blev stoppet i tarme - og det er denne fars, som også havnede på en pande for sig selv og dermed blev frikadellen født.En anden sandsynlig kandidat til frikadellens ophav - herunder specielt kyllingefrikadellen - synes at være kofta. Kofta er en mellemøstlig ret, der består af ‘boller’ lavet af hakket oksekød, svinekød, lam eller kylling, som serveres sammen med ris, bulgur eller linser. Nogle historier går på, at det var kofta bollerne, som rejste af handelsruter fra den arabiske verden til Grækenland. Uanset ophav, så er frikadeller helt sikkert en klassisk dansk spise, der er kommet for at blive. Og hertil er kyllingefrikadellerne et lettere, men ligeså smagfuldt alternativ. Kyllingefrikadeller - kalorierNår du laver en frikadellefars med kyllingekød, ligger det samlede kalorieindhold på 101 kcal pr. 100 gram. |
Opskriften er vist 519906 gange,
og udskrevet 6874 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (82 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-05-21 20:31:06 Super gode - brugte persille og dild istedet for forårsløg. Brugte lidt kartoffelmel og havregryn istedet for hvedemel. Udelod mælk. Virkelig lækre! Rachel - 2016-11-07 14:31:20 Det er god og dejlig mad også smager rigtig godt. Linda Svensson - 2012-12-16 17:23:44 Super dejlig ret :) Nat - 2010-11-30 17:06:04 Dejlig nem ret- lækkert:D Irene - 2010-11-02 17:42:14 Dem blir enda bedre om man bytter ut melk med 1,5 dl creme fraice. det er passelig med 2 ss mel i og man må røre allt sammen til det holder godt sammen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne