Roastbeef med hasselback-kartofler

Roastbeef med hasselback-kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Roastbeef med hasselback-kartofler, billede 4 Roastbeef med hasselback-kartofler, billede 1 Roastbeef med hasselback-kartofler, billede 2 Roastbeef med hasselback-kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Roastbeef (er snøret som en rullesteg)
 salt
 peber
ca. 40 g.smør
ca. 1 l.bouillon (vand + terning)
 
 Sauce:
 bouillon
 evt. rødvin
 hvedemel
 
 Tilbehør:
16 mellemstore kartofler
2 spsk.olie
 salt
 evt. 1 tsk. paprika.
 
Opskrift:
Hasselback kartofler:
Skræl og skyl kartoflerne.
Aftør dem godt.
Læg hver kartoffel i en grydeske og skær dem til dels igennem i tynde skiver.
Læg dem i en velsmurt ildfast fad.
Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og evt. paprika over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn. Bag kartoflerne i 50-60 minutter.


Roastbeef:
Gnid kødet med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en gryde. Brun kødet på alle sider i fedtstoffet.
Tilsæt bouillon og lad det småkoge under låg på lav blus i ca. 40-50 minutter.
(C-temp. 62-66 grader m/stegetermometer).

Tag kødet op. Lad stegen hvile i ca. 20 min., mens det samler saften.


Sauce:
Kog evt. bouillonen ned tilsæt evt. 2 dl. rødvin, drys mel over eller ryst en meljævning.
Si skyen.


Skær kødet for i tynde skiver.

Tips:

Det kan også anbefales at stege i et ildfast fad med låg, stegetid ca. 60 min.





karakterer:
Opskriften er vist 144134 gange,
og udskrevet 4588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-30 17:35:45
Put Laurbærblade med ned til Roastbeef. Giver ekstra god smag =)

  -   2007-08-11 12:39:06
Rødvinen kan udelades hvis man ikke syntes om den, lidt rigelig vand til grydestegningen, men ok hvis man tager sig tid til at kogeden ned, ½ l. ville være ok.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mine børn synes godt om kødet - den smager godt trods rødvin