Roastbeef med hasselback-kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hasselback kartofler:
Skræl og skyl kartoflerne. Aftør dem godt. Læg hver kartoffel i en grydeske og skær dem til dels igennem i tynde skiver. Læg dem i en velsmurt ildfast fad. Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og evt. paprika over. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn. Bag kartoflerne i 50-60 minutter. Roastbeef: Gnid kødet med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde. Brun kødet på alle sider i fedtstoffet. Tilsæt bouillon og lad det småkoge under låg på lav blus i ca. 40-50 minutter. (C-temp. 62-66 grader m/stegetermometer). Tag kødet op. Lad stegen hvile i ca. 20 min., mens det samler saften. Sauce: Kog evt. bouillonen ned tilsæt evt. 2 dl. rødvin, drys mel over eller ryst en meljævning. Si skyen. Skær kødet for i tynde skiver. Tips: Det kan også anbefales at stege i et ildfast fad med låg, stegetid ca. 60 min. |
|
Opskriften er vist 144292 gange,
og udskrevet 4590 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Cat - 2007-09-30 17:35:45 Put Laurbærblade med ned til Roastbeef. Giver ekstra god smag =) Per - 2007-08-11 12:39:06 Rødvinen kan udelades hvis man ikke syntes om den, lidt rigelig vand til grydestegningen, men ok hvis man tager sig tid til at kogeden ned, ½ l. ville være ok. Kiki - 2005-01-01 01:01:01 Mine børn synes godt om kødet - den smager godt trods rødvin |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne