Bagekartofler - Bagte kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Beregn 1 stor bagekartoffel på en 4-500 g. pr. person.
Vask kartoflerne godt hvis de sider jord på dem, ellers er det nok at skylle dem. Pak de fugtige kartofler ind enkeltvis i stanniol og læg dem i bradepande eller på bageplade. Bag kartoflerne ved 200 grader c. alm ovn ca. 2 time. Klem på kartoflerne for at cheke om de er møre. Ved servering gives kartoflerne et langt snit gennem stanniolen og de trykkes åbne, servers med smør gerne kryddersmør og salt. Serveres som tilbehør. |
Kartoflerne holder varmen længe, så de kan sagtens laves færdige ½-1 time før servering, og holdes varme i viskestykker.
Så er ovnen frit evt. stege. |
Opskriften er vist 196374 gange,
og udskrevet 499 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2020-03-07 18:51:29 2 timer i ovn ved 200 grader... Det er da alt for længe. f - 2019-02-15 14:33:10 hvad skal sølvpapiret gøre godt for ??? Ivan Serup - 2018-10-16 18:35:54 husk at folien skal vende den matte side ud, fordi den blanke reflekterer varmen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne