Massis æblekage

Massis æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.revne æbler
2 æggeblommer
1 æggehvide
150 g.sukker
125 g.smør
300 g.hvedemel
 kanel
 
Opskrift:
Riv æblerne og læg dem til side i en skål.

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æggene lyst og skummende med sukkeret og tilsæt det smeltede smør. Hæld derefter æggeblandingen over i en skål med mel og bland grundigt til en fast og smidig dej.

Tag 2/3 af dejen og tryk den ud i en bradepande på 20 x 20 cm. Tryk dejen ca. 1 cm op af kanten på formen. Drys et lag kanel ud over og dæk hele dejen med kanel. Fordel de revne æbler på dejen og drys kanel udover æblerne. Smuldr den resterende del af dejen (1/3) ud over æblerne og tryk det lidt ned.

Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader C. i ca. en halv time.

Tips:

Spis kagen med flødeskum eller creme fraiche tilsat lidt flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 8200 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-04 20:37:54
Mmm... Den bedste æblekage jeg har smagt