Pizzadej - den ægte italienske
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Stine Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren opløses i det lunkne vand, og der tilsættes salt og olie. Hvedemelet og durum blandes sammen, og tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes godt. Den skal være våd, men ikke klistret.
Herefter skal dejen hæve i ca 1 time, og så er den klar til brug.
Opskriften svarer ca til 2 bradepander. |
|
Opskriften er vist 720828 gange,
og udskrevet 13079 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (424 stemmer) |
|
Kommentarer Christian - 2020-01-19 14:02:29 Ganske udemærket opskrift men med en klassisk fejl. Man må aldrig aldrig aldrig blande gær og salt direkte sammen . Salten dræber gæren ..... til gengæld er det en god ide at fodre gæren med lidt sukker og lidt mel og føre det sammen først og så lad det hvile i 5-10 minutter. Dinesen - 2019-07-14 22:27:02 ÆGTE italiensk?! Hvordan definerer du det?! Det skal ihvertfald være tipo 00 mel frem for alm. dansk hvedemel....Det er helt sikkert! Kurt - 2018-01-17 17:54:29 Jesper-bp Tipo 00 indeholder 12,5 % protein. I Lidl forhandles mel med 12 % protein, så go for it Fru ost - 2017-12-29 17:56:30 Elsker denne pizzadej. Mummeren p - 2017-11-08 17:43:52 Alt for meget mel tilsæt lidt sukker Og tippo 00 i stedet for hvedemel pizzaDaddy - 2017-10-07 10:04:45 Hey tak for opskriften. vedr. varme på ovnen og hvor længe ;) Udby - 2017-07-01 19:25:15 Der skal en anelse sukker i for det giver næring til gæret . Det er fantastisk Lærke - 2017-03-29 11:43:41 Vi bagte den på grillen den blev dejlig sprød og smagte lækkert. Nem at samle og ælte i røremaskine, tilmed var den nem og elsatisk at arbejde med, da jeg skulle rulle den ud. vi skal bruge den fremover hver gang tusind tak. Lea - 2017-02-20 23:07:59 Lækker pizzadej! Brugte Tipo 00 som anbefalet istedet for den alm. hvedemel og tilføjede 2 tsk. sukker. Fik til 3 bradepander samt en enkel i børnepizza str. Gav dem 8-10 min. i den forvarmede ovn på 300gr. Til fyld havde vi bl.a. oksefars der var let brunet med hakkede hvidløg og frisk chili samt salt og peber. Dertil kom der også fintskåret champignoner i skiver, rød peberfrugt og rødløg på og selvfølgelig pizzasauce og revet ost (en blanding af tre forskellige oste) samt oregano - kan varmt anbefales! Nidia - 2017-02-19 17:42:49 Lækker pizzadej!!👍🏼💐 Søren - 2016-04-30 08:02:35 Fantastisk nem dej og den kan fryses uden problemer Delodia - 2015-11-14 17:46:57 Ret lækker og autentisk pizzadej. Jeg bruger 2 tsk sukker for at booste gæren lidt. anonym - 2015-06-08 02:21:03 Jeg kunne os godt tænke mig at vide om man kan fryse dejen :) Klara - 2015-04-03 11:48:39 Den er super god den kan anbefales den smager bedre end færdig lavet dej medina - 2014-12-25 15:59:07 det er en rigtig godt opskrift det smager fantastisk elsker den godt opfundet :-) Julia - 2014-01-16 12:19:25 Super god dej, smager dejligt og er nem at arbejde med. Sofie - 2014-01-12 16:12:29 Den er rigtig god! der er dog for meget mel i forhold til opskriften. jeg tror ca jeg bruger 350g af hver slags i stedet. Derudover er den super anbefalelevsesværdig. Jesper-bp - 2013-12-27 22:15:48 Sikkert en meget fin Pizza dej, men har INTET med en traditionel Italiensk Dej at gøre, Italienere bruger udelukkende Hvedemel med så højt protein indhold som muligt... (Tipo 00 f.eks) da det giver den bedste opbagning og mulighed for de lækre kanter... Thomas - 2013-10-03 09:22:05 Fremragende dej. Anskaf dig en bagesten fra Weber, og tænd ovnen på over/under varme på 300 grader. Lad stenen være i ovnen 20 min, og så smid pizzaen på i 8 min. Så bliver den perfekt. Amatør gastronomen - 2013-06-20 17:30:48 Jeg bruger altid en blanding af durumhvedemel og tipo 00 når jeg bager pizza så bliver det super godt. En god pizza skal bages i varmest mulige ovn eller grill (250-300 grader) indtil den bliver svagt gyldenbrun og uden alt for meget fyld så den forbliver dejlig sprød...:) Jakob - 2013-05-27 19:59:29 Som uddannet bager siger jeg god for denne opskrift. Vil dog anbefale at bruge det kraftigere pizzamel i stedet for alm hvede, samt 6 dl vand. Dejen skal køres "skær" (dvs længe) på maskine. Herefter skal den hvile i køleskab i 30 min, hvor den ligesom samler sig og bliver elastisk. Så er den også meget nemmere at rulle ud. Det er ligemeget hvordan ingredienserne tilsættes, sålænge man kører den på røremaskine. viggo:-) - 2013-01-30 10:14:16 Dejen er dejlig bløj som smør. Tak for tibbet min kæreste tonny blev vældig glad da hun kom hjem og der duftede af pizzadej i hele hytten. Kæmpe tak fra manden der fik sig en vældig glad kone den dag.!:-) Tina K - 2012-08-14 18:51:52 Så nemt og dejen er meget medgørelig når den skal æltes. Har netop lavet en sprød kartoffelpizza. mums :) Christopher - 2012-07-11 17:54:53 Dejlig bund. Får 6 pizzaer ud af den, igennem ordenlig æltning og udrulling. Bruger pizzasten, og 250 grader, så bliver den knivskarp. Grunden til der ikke bruges mere dej, er fordi ideen er at man skal lave dejen så tynd som mulig :) majbrit - 2012-06-29 16:17:38 rigtig god opskrift... brugte dog 25 gram gær men slet ikke så meget mel som der stod og fik også 2 bradepander (: Werner Qvist - 2012-06-24 17:01:41 Kanon pizza dej Smagwe godt og mætter Med oksekød M - 2012-03-21 07:58:31 Er det tørgær der benyttes? Synes umiddelbart 15 g til 900g mel lyder som lidt Ditte - 2012-02-25 16:41:28 Er bare super nem og god. Rigtig god til pizzasten på webergrill anonym - 2012-02-07 16:52:50 Der skal fuld knald på ovnen, som regel 10 min tid skal pizzaen ha. Brug helst type 00 hvedemel og ælt dejen i så meget durum som muligt, så bliver den ekstra sprød. anonym - 2012-02-01 15:49:50 Super go opskrift.. smager kanon på Weberen.. anonym - 2012-01-17 12:15:12 Havde prøvet den før med godt resultat. Denne gang tilsatte jeg lige en tsk. sukker og lidt ekstra olivenolie. Perfekt :-) Henrik. Ole - 2011-12-29 15:17:55 Super god det er den bedste nogen sinde kan kun anbefale den :) :D - 2011-12-05 18:39:56 hvor lang tid skal den have mus - 2011-09-23 16:29:14 Fantastisk dej Kjær - 2011-09-22 11:21:16 Kan man stille den i køleskabet natten over? Eller skal der så reguleres på nogle af ingredienserne? Charlotte - 2011-08-09 17:33:46 Yndlings pizza dej! Den eneste opskrift jeg bruger!!! Dr. Calzone - 2011-07-18 15:37:32 Super opskrift. Husk at når pizzaen bages, så skal der fuld knald på ovnen. Glem det der, med at den skal bages på 200c i 20 min. Det bliver ligesom et franskbrød, med fyld... Op på 250c. Og bagepladen skal være knaldvarm, når pizzaen skal i ovnen. Tag den ud, når osten er smeltet og kanten er sprød. Velbekommen! Hoj - 2011-07-08 21:24:16 Super! Nu behøver jeg ikke lede efter flere opskrifter på pizzadej på nettet. Det bliver denne her for fremtiden. anonym - 2011-05-22 20:39:42 God og nem. Er der nogle der har prøvet den på en pizza bagesten.? Tobias Israelsen (på Twitter) - 2011-04-16 16:19:50 Skal til at lave den nu! Feedback senere :D Rasmus - 2011-03-06 15:54:12 Kan varmt anbefale et sjat akacie honning som tilføjelse. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne