Baeckeoffe
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Skær kødet i tern, og læg det i en skål, den må ikke være af metal! Kom grisetæerne i, og tilsæt hvidløg, enebær, nelliker, laurbærblade, urter, gulerodstern, løg og vin. Dæk skålen til, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer, gerne op til to dage.
Tag kød og grøntsager fra ved hjælp af en sigte, men gem marinaden, og skil grøntsagerne fra kødet. Smør en stor dyb terrin indvendig med smør. Der skal være et tætsluttende låg til. Læg baconstykkerne i bunden. Kom halvdelen af kartoflerne ovenpå, drys med salt og peber. Kom derefter lag af kød og grøntsager i, og drys med salt og peber mellem lagene. Slut med kartoflerne. Hæld marinaden over - den skal nå cirka 3/4 op om kød og grøntsager. Hvis ikke, tilsættes en smule vand. Lav en dej af mel og vand som til en fugtig brøddej. Læg dejen mellem formen og låget for at forsegle terrinen og pensl eventuelt dejen med et pisket æg, det sidste er mest af hensyn til præsentationen. Bag terrinen i ovnen i 3-4 timer ved 150 grader og server den med en god flaske Alsace Pinot Gris. Tips: Slip fantasien løs! Når først man er blevet dus med tilberedningen, kan man nemt tænke videre og f.eks. tilberede en kylling eller et andebryst i terrinen. Eller hvad med en version, der består af kanin, soltørrede tomater, oliven, god hvidvin og masser af basilikum? |
|
Opskriften er vist 31310 gange,
og udskrevet 274 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne