Svenske semlor (fastelavnsboller)

Svenske semlor (fastelavnsboller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Anders

Indsendt :      Red :
Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 4 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 1 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 2 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.sødmælk
50 g.smør
50 g.mandelmel
50 g.sukker
1 tsk.stødt kardemomme
450 g.hvedemel
1 æg - gem halvdelen til pensling
 
 Fyld:
75 g.revet råmarcipan
1 tsk.fint revet citronskal
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Smuldr gæren i fad sammen med lidt af mælken. Smelt smørret i en gryde, tilsæt resten af mælken og lad blandingen køle lidt af inden gærblandingen røres i.

Bland mandelmel, sukker, kardemomme og mel. Tilsæt meælkeblandingen sammen med ½ sammenpisket æg. Ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Form 8 boller og sæt dem på bagepapir på bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter.

Bag dem i 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Afkøl bollerne.

Skær et firkantet låg af bollerne og grav indmaden ud med en teske. Smuldr indmaden og bland den med grovrevet marcipan og citronskal. Kom fyldet tilbage i bollerne.

Pisk flødeskum og fordel det ovenpå. Læg "låget" på bollerne igen og drys med flormelis til pynt hen over dem.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på semlor

karakterer:
Opskriften er vist 14350 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu