Svenske semlor (fastelavnsboller)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Sverige Indsendt af : Anders Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr gæren i fad sammen med lidt af mælken. Smelt smørret i en gryde, tilsæt resten af mælken og lad blandingen køle lidt af inden gærblandingen røres i.
Bland mandelmel, sukker, kardemomme og mel. Tilsæt meælkeblandingen sammen med ½ sammenpisket æg. Ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse. Form 8 boller og sæt dem på bagepapir på bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter. Bag dem i 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Afkøl bollerne. Skær et firkantet låg af bollerne og grav indmaden ud med en teske. Smuldr indmaden og bland den med grovrevet marcipan og citronskal. Kom fyldet tilbage i bollerne. Pisk flødeskum og fordel det ovenpå. Læg "låget" på bollerne igen og drys med flormelis til pynt hen over dem. |
|
Opskriften er vist 14375 gange,
og udskrevet 199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne