Chokoladetærte med rabarber

Chokoladetærte med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chokoladetærte med rabarber, billede 4 Chokoladetærte med rabarber, billede 1 Chokoladetærte med rabarber, billede 2 Chokoladetærte med rabarber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdejsbund:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
  Rabarberkompot:
500 gram Rabarber, renset vægt
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
  Kakaomasse:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Hvid chokoladecreme:
3.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Grand Marnier
   
Opskrift:
Mørdejsbund:
Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.



Rabarberkompot:
Vand, sukker, vanilje og citronskal koges ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog. Afkøles straks.



Kakaomasse:
Æg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.



Mørdejen rulles ud. Lægges i en springform ca. 24 cm. i diameter. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen.


Bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Afkøles.


Hvid chokoladecreme:
Chokoladen smeltes over vandbad Æggeblommerne tilsættes. Røres evt. sammen med lidt Grand Marnier. Derefter vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.

Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte.


Stilles til afkøling til næste dag.





karakterer:
Opskriften er vist 77264 gange,
og udskrevet 1458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25398 (6047 kcal)
KJ pr. Pers. 2116 (503 kcal)
Vægt ialt 2431 gram
Vægt pr. Pers. 202 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1044 KJ (248 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 28.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-29 09:26:31
Har prøvet at lave den med Perfekt fit, så en kollega med sukkersyge kunne nyde den. Alt sukker blev erstattet med Perfekt fit og jeg reducerede mængden af smør i mørdejen til 75g og fjernede helt de 60g der skulle blandes i choko/rabarber massen. Det var igen et stort hit :) men næste gang så bruger jeg igen 100g smør i mørdejen, idet den var noget svær at styre da den skulle i formen. Pøj pøj med at lave den, den er det værd selvom den tager en krig at lave

  -   2011-11-19 19:50:38
Den er super lækker

  -   2011-05-07 17:16:53
Kan KUN anbefales!!! Rigtig god kage!!

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig kaloriebombe, - den er lidt vaskelig at lave, men god!

  -   2005-01-01 01:01:01
super god