Rå rabarbersaft 02
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Hvis denne saft laves af rosen- eller vinrabarber, smager den vidunderlig forfriskende blandet med vand.
Rabarberne flækkes en gang eller to på langs, før de skæres i småstykker. Vandet bringes i kog og vinsyren opløses i det kogende vand. Det kogende vand hældes over rabarberne og de står tildækket til næste dag. Saften sies fra og måles, sukkeret røres i saften, der skal røres forsigtigt flere gange i løbet af dagen til sukkeret er helt opløst, skulle der stige skum op fjernes dette omhyggeligt. Saften hældes på rene atamonskyllede flasker inden natten. Kvaset kan bruges til finsk frugtbrød eller varmes op med farin til den smelter, og bruges nogenlunde hurtigt som marmelade. |
|
Opskriften er vist 25800 gange,
og udskrevet 427 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer h.e - 2017-05-27 17:12:51 dejlig saft Anne Torp - 2014-05-26 06:46:42 Hvad er "finsk frugtbrød"? Skulle der evt. have stået "finsk frugtgrød"? Karina - 2009-07-07 18:57:43 Hvad betyder "Kvaset" er det restproduktet, når rababerne er kogt ud ? Lars - 2009-05-24 23:33:27 hvad er finsk frugtbrød? EB - 2008-05-01 12:00:34 Fantastisk og nem saft. Mine børn siger at rabarber altid skal serveres på denne måde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne