Landbrød med kærnemælk

Landbrød med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ninette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.lunkent vand
3 dl.kærnemælk
3 spsk.olie
1.5 tsk.groft salt
250 g.hvedemel ( man kan også nøjes med 125 g og så bruge 125 g fuldkorn hvedemel
350 g.sigtemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt og hvedemel. Bland sigtemel i lidt af gangen, sådan at der opnås en ensartet dej som er fast. Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning i 45 min. Slå dejen ned og del den i tre lige store dele, som herefter rulles ud i pølser. Læg de tre pølser ved siden af hinanden, herefter gør man dem fast i den ene ende og så kan man flette det, sørg for at klemme enderne godt sammen. Kom det så i en frankbrød form, ( hvis sådan en haves ) ellers kan man forme det som man vil. Nu skal det så hæve tildækket i ca 15 min. Inden det stilles i ovnen, drys inden da lidt sigtemel på toppen. Bages i ovnen i ca. 30 -35 min ved 200 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 29890 gange,
og udskrevet 622 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-24 12:07:56
250 g. Sigtemel er nok, 350 g. Er alt for meget mel, dejen bliver bare tør

  -   2007-12-16 10:23:32
Mht grovhed, husk at sigtemel er ca halvt hvedmel halvt rugmel, så lad være med at skifte det ud, for grovhedens skyld. Da sigtemel er sigtet fint, giver det et lettere brød i forhold til grahamsmel.

  -   2007-02-19 17:14:06
Bliver det ikke lidt for groft med 200 gr. Grahamsmel ?

  -   2007-02-02 16:46:25
Virkelig godt:-) Laver det med 400 gr hvedemel og 200 gr grahamsmel, det er groft og lækkert og mætter virkelig godt!

  -   2005-01-01 01:01:01
Ligger godt i maven, Det er bare et godt brød, fyldigt uden af være tungt.