Landbrød med kærnemælk
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Indsendt af : Ninette Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt og hvedemel. Bland sigtemel i lidt af gangen, sådan at der opnås en ensartet dej som er fast. Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning i 45 min. Slå dejen ned og del den i tre lige store dele, som herefter rulles ud i pølser. Læg de tre pølser ved siden af hinanden, herefter gør man dem fast i den ene ende og så kan man flette det, sørg for at klemme enderne godt sammen. Kom det så i en frankbrød form, ( hvis sådan en haves ) ellers kan man forme det som man vil. Nu skal det så hæve tildækket i ca 15 min. Inden det stilles i ovnen, drys inden da lidt sigtemel på toppen. Bages i ovnen i ca. 30 -35 min ved 200 grader.
|
|
Opskriften er vist 29989 gange,
og udskrevet 623 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2013-01-24 12:07:56 250 g. Sigtemel er nok, 350 g. Er alt for meget mel, dejen bliver bare tør Mads - 2007-12-16 10:23:32 Mht grovhed, husk at sigtemel er ca halvt hvedmel halvt rugmel, så lad være med at skifte det ud, for grovhedens skyld. Da sigtemel er sigtet fint, giver det et lettere brød i forhold til grahamsmel. Celina - 2007-02-19 17:14:06 Bliver det ikke lidt for groft med 200 gr. Grahamsmel ? Casper - 2007-02-02 16:46:25 Virkelig godt:-) Laver det med 400 gr hvedemel og 200 gr grahamsmel, det er groft og lækkert og mætter virkelig godt! Ole - 2005-01-01 01:01:01 Ligger godt i maven, Det er bare et godt brød, fyldigt uden af være tungt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne