Medaljer med jordbær og rabarber

Medaljer med jordbær og rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Medaljebunde:
100 g.koldt smør
125 g.hvedemel
50 g.flormelis
0.5 vaniljestang
0.5 æggeblomme
1.5 tsk.vand
 
 Fyld:
100 g.jordbær
2 små og fine rabarber
0.5 usprøjtet appelsin, saften heraf
2 spsk.vand
4-5 spsk.sukker
0.5 tsk.reven skal af en usprøjtet appelsin
150 g.Mascarpone
 flormelis
 
Opskrift:
Medaljebunde:
skær smørret i småstykker og kom mel og vanilje i en skål. Hak med en kniv smørret sammen med melet, til det smuldrer. Sigt flormelis i og vend rundt med kniven. Rør æggeblomme og vand sammen og hæld det op i skålen. Saml dejen hurtigt med fingrene og stil den koldt i mindst 2 timer. Rul dejen ud til 3-4 millimeters tykkelse. Stik den ud med en lille rund form (6-7 cm i diameter) eller et tyndt glas i tilsvarende dimension. Løft medaljerne over på en bageplade med bagepapir med en paletkniv. Klem resterne af dejen sammen, rul klumpen ud og udstik de sidste medaljer. Lad dem hvile køligt i en halv time inden de bages gyldne ved 180 grader (ca. 10 min.).

Fyld:
nip jordbærrene og halver dem. Skær rabarberne i 4 cm lange stykker. Bring appelsinsaft, vand og sukker i kog. Tilsæt appelsinskal og rabarber. Lad det koge op og tag gryden af blusset. Kom jordbærrene i og giv det nok et opkog. Tag forsigtigt jordbær og rabarber op med en hulske og kog lagen lidt ind. Hæld den over frugten og lad det blive koldt. Dryp frugten af i en sigte og rør lidt af lagen i mascarponen. Læg medaljerne sammen med en skefuld frugt og en skefuld creme i midten. Drys med flormelis og server.





karakterer:
Opskriften er vist 9842 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-14 15:12:43
vor mange personer er der til i denne opskrift