Kinesisk Stroganoff med løse ris

Kinesisk Stroganoff med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Struds - Strudsestrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.strudsekød i strimler
0.5 tsk.stødt ingefær
8 dråbertabasco
1 grønpeberfrugt
100 g.friske bønnespire
2.5 dl.grønsagtsbouillon
 
1 citron
4 spsk.sojasauce
2-3 mellemstore gulerødder
1-2 porrer
4 spsk.madolie
4 spsk.tør sherry
 
Opskrift:
Kødet skæres i smalle strimler.

Citronen vaskes og tørres, skallen rives og saften presses ud. Hvidløgsfeddene pilles og presses. Alt røres til en marinade med soja- og tabasco og ingefær.

Kødstrimlerne vendes i og marineres tildækket i ca. 30 min. (Kødet kan også lægges i marinade aftenen i forvejen, så bliver smagen lidt kraftigere og kødet mere mørt)

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne kvarters, udstenes og skæres i strimler. Porrer renses, skylles og skæres i ringe. Bønnespirerne skylles og drypper af. 2 spsk. af olien varmes på panden, og gulerødderne og peberfrugter steges ca. 6 min. Så tilsættes porreringene og steges med et øjeblik.

Varm først panden op og kom resten af fedtstoffet på. Lad det bruse op ved høj temperatur og kom så kødet på ad 2-3 gange. Stil nu et par trin ned i varme - vend strimlerne hurtigt med en paletkniv. Kødet skal kun lige skifte farve ca. 30-40 sek. Kødstrimlerne tages nu op i en skål. Bønnespirer blandes med grønsagerne. Bouillonen røres sammen med sherry og jævningsmiddel (eks., maizena-majsmel) og retten snurre jævnt under omrøring.

Kødet kommes først i lige før servering - ellers kan det blive tørt.

Serveres med naturris og flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 18111 gange,
og udskrevet 281 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder og smager rigtig godt