Kalvebov med dampede rødbeder og flødesauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Varm ovnen op til 175 grader C.
Brun kalveboven på en pande i smør og olie. Kasser fedtstoffet og krydr med salt og peber. Læg kalveboven i et ildfast fad. Tilsæt hvidvin og vand. Luk fadet med f.eks. sølvfolie og sæt det i ovnen i ca. 2 timer til kødet er mørt. Tag stegen op af det ildfaste fad og lad den hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den. Skær bovstegen ud ved først at skære kødet fra benet, skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved enten at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå. Gem al væden (vin og stegesky) fra fadet. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Den dampede rødbedeblanding: Pil skalotteløgene og skør dem midt over. Skær toppen af rødbederne, kasser stilkene, men gem bladene og skyl dem. Skrub rødbederne (hvis skrællen er tyk så skræl dem i stedet for) og skær dem i ½ cm. tykke skiver. Nip enderne af de grønne bønner. Svits skalotteløg i smør i en gryde. Tilsæt rødbedeskiverne, hæld lidt vand ved, læg låg på og lad løg og rødbeder koge ca. 2 minutter. Kom herefter de grønne bønner i. Kog videre ca. 3 minutter til også bønnerne er møre og tilsæt til sidst bladene fra rødbedetoppene. Efter yderligere 2 minutter hældes vandet fra, og der smages til med citronsaft, salt og peber. Flødesauce: Jævn saucen (vinen og stegeskyen) med maizena. Tilsæt skivede cornichoner og piskefløde. Rør rundt og smag til med salt og peber og server retten. |
|
Opskriften er vist 11634 gange,
og udskrevet 294 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne