Fødselsdagskage med frugt
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt af : Majbritt Indsendt : |
|
|
Smørdej:
Sukker og margarine røres godt og æggeblommerne røres i. Mel bagepulver og mælk røres i. Marengsbund: Hviderne piskes stive, og sukkeret drysses langsomt i under piskning: Derefter vendes vanille og sukker deri. Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på. Kagen bages på nederste rille ved 200 grader i højst en halv time. ( ovne er forskellige så bliv ikke forskrækket hvis den skal have længer tid, jeg bager den selv med varmluft ved 175 grader i 40 min for ellers bliver marengsen for mørk, mens dejen ikke er ordentlig bagt) Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden. Pynt: Fløden piskes meget stift, og creme fraichen røres i og smages til med vanille. Cremen kommes på den afkølede kage, og der pyntes med udskårne frugter oven på. Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på. Kagen bages på nederste rille ved 200 grader i højst en halv time. ( ovne er forskellige så bliv ikke forskrækket hvis den skal have længer tid, jeg bager den selv med varmluft ved 175 grader i 40 min for ellers bliver marengsen for mørk, mens dejen ikke er ordentlig bagt) Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden. |
|
Opskriften er vist 24027 gange,
og udskrevet 594 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Rikke - 2009-04-02 08:56:46 Jeg glæder mig meget til at smage kagen, den er lige nu i ovnen.. Jeg overvejer at smelte en plade mørk chokolade og "sprinkle" ud over inden jeg kommer frugterne på.. Jeg servere også cremen ved siden af. Det er mine tvillingepigers føsda så jeg blander en smule lyserød frugtfarve i cremen, tror det bliver festligt :-) kalaaleq - 2008-11-03 18:36:11 Kaangi atsit mamarnginartillingu sanangakku peqqitsiminngilanga! karngateernginik qulinik tuningunga;-) Mette - 2008-01-13 13:31:17 Smager skønt. Den kan man godt servere. Istedet for at putte pynten på kagen serverede jeg den ved siden af i en skål. Det blev brugt både til denne kage og brownies. Det var en succés. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne